Albin Lindblom lämnar EHF för allsvenskan

Mitt i det allsvenska kvalet står det klart att Enköpings HF tappar målvaktstalangen Albin Lindblom till VästeråsIrsta till nästa säsong. "Jätteroligt för Albin, men de kanske kunde väntat med att lägga ut det till efter kvalet", säger EHF:s Peter Wallin.

Albin Lindblom EHF är klar för allsvenska VästeråsIrsta till kommande säsong.

Albin Lindblom EHF är klar för allsvenska VästeråsIrsta till kommande säsong.

Foto: Anders Liljestrand

Handboll2024-03-25 17:00

Dagen före Enköpings HF gick in i det allsvenska kvalet mot RP gick VästeråsIrsta ut med nyheten att EHF:s målvaktslöfte Albin Lindblom är klar för klubben till kommande säsong. En klubb som EHF rent potentiellt kan få möta till hösten om kvalet skulle bli framgångsrikt. 

– Det är jätteroligt för Albin att få gå till Västerås. Det är något som vi verkligen applåderar, och visar att vi fortsätter leverera i vår handbollsfabrik. Vi har känt till det här en tid, så det är inga konstigheter för oss, men kanske blir en överraskning för de som inte visste om det. Nu är det fullt fokus på kvalet, och man kan tycka att de kanske kunde väntat med att lägga ut det här till efter kvalet, säger EHF:s sportsligt ansvarige Peter Wallin. 

EHF kommer att kompenseras ekonomiskt med en bestämd utbildningsersättning för Albin Lindblom, och han blir nu den tredje spelaren på kort tid som tar steget till VästeråsIrsta. Inför årets säsong gick både Arvid Boquist och Elias Ihrsén över till Västeråsklubben. Precis som Albin Lindblom är de också födda 2005.

Albin Lindblom själv ser fram emot att ta steget till VästeråsIrsta, där han kommer att ingå i a-lagstruppen under kommande säsong. 

– Det känns som ett bra steg i utvecklingen för mig. Det är klart att det blir tuffare, men jag vill se hur långt jag kan utvecklas. Vi har haft lite kontakt ett tag, och jag hoppade in på deras träning i somras. Men det riktiga snacket som blev en övergång hade vi inte för så längesedan, säger Albin Lindblom om den färska övergången. 

Och för hans egen del är det inget som stör att det kommit mitt under kvalspelet. 

– Jag har fullt fokus på kvalet, och min målsättning är att hjälpa Enköping så långt det bara går. Det som kommer är inte förrän nästa säsong, säger Albin Lindblom som tidigare också känt på U19-landslaget.

När det gäller övriga EHF-truppen till kommande säsong är signalerna positiva enligt Peter Wallin. 

– Det är Pierre Grubbström som sköter det, men det låter ändå positivt. De flesta vill vara kvar och bygga vidare på det här, säger Peter Wallin. 

VästeråsIrsta ligger just på fjärde plats i den allsvenska tabellen med en omgång kvar, och är på god väg att få kvala uppåt till handbollsligan under våren. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!