Joel: "Gick ju lite för att jaga mål"

Största segrarna kom redan på fredagskvällen. Andraplatsen säkrad efter Rimbos förlust. Och Tyrold vann mot Tumba, som bjöd in EHF i kampen om förstaplatsen och direktavancemang till allsvenskan.

Joel Ädel tycker det är kul att det finns något att spela för även i sista omgången, hemma i Idrottshuset nästa tisdag. Räcker det till serieseger eller "bara allsvenskt kval".

Joel Ädel tycker det är kul att det finns något att spela för även i sista omgången, hemma i Idrottshuset nästa tisdag. Räcker det till serieseger eller "bara allsvenskt kval".

Foto: Anders Hallman

Handboll2024-03-09 19:30

Men segern borta mot AIK på lördagseftermiddagen kom inte gratis. Nej, långt därifrån. AIK var piskat att ta poäng för att ha chansen att hänga kvar. 

Man var också nära att lyckas. Men en minut och 56 sekunder kvar stod det fortfarande 23-23. Då lirkade Joel Ädel in en ledning som man aldrig skänkte bort igen. 23-25 till slut. 11-11 i paus speglade också matchbilden.

Tränare Pierre Grubbström sträckte båda armarna i luften på slutsignalen och lättnaden kändes ända hem till Idrottshuset, där det nästa tisdag blir en sista omgång i division 1-handbollen som kan bli en nervpärs.

EHF möter ett Uppsala HK som inte har något att spela för. Tumba möter ett AIK som redan åkt ur. Båda topplagen står på 32 poäng, men det är 13 måls skillnad i Tumbas favör.

– Nu har vi ju ändå något att spela för, säger Joel Ädel, som gjorde det viktiga 24:e målet i Solnahallen.

– Jag tycker att vi krigade på bra hela matchen. Efter resultaten i fredags så gick vi ju lite för att jaga mål, erkänner Joel Ädel.

Men ju längre matchen gick handlade det mer om att knyta ihop säcken och vinna.

Det lyckades man också med.

– Det känns riktigt bra, säger Joel, helt skadefri och var kall i viktiga lägen.

Varken Gustav Wedholm, armskada, eller Elliott Ryderdahl, knäkänning, fanns med, inte heller Ludwig Åse vars fokus är på division 2-spel.

– Vi har delat truppen nu inför sista omgångarna. 

Varken Ryderdahl eller Wedholm kommer att finnas med nästa tisdag, men "kanske i ett kvalspel", säger Pierre Grubbström.

Det var gastkramande in i slutminuten för oss som tittade. Vad säger du?

– Ja, hur tror du att det kändes för mig då, pustar han och hänvisar till AIK:s fina hemmafacit där man plockat poäng mot andra topplag och höll på att göra det även mot EHF.

– Jag tycker ändå att vi fokuserar på det man ska göra. Kanske hade jag kunnat drömma om några fler plusmål, men man kan aldrig spela på det. Då förlorar man istället, säger han.

EHF vann på lite bättre ork, menar han.

– Deras målvakt tog allt i början, de höll högt tempo men de orkade inte spela på samma sätt hela matchen.

Den mentala styrkan hos gästerna i slutminuterna gör att chansen till serieseger finns kvar. Teoretiskt i alla fall.

Målen, EHF

Viktor Berg von Linde, 6, Ludwig Isegren, 5, Axel Abrahamsson, 4, Joel Ädel, 3, Filip Eriksson, Anton Segersten, Adam Skogäng och Gustav Odeheim.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!