Enköpings HF utan chans i Västerås

Enköpings HF hängde med i en kvart sedan sprang VästeråsIrsta ifrån på alla sätt och vis.

Simon Tapper och EHF hade det tufft mot VästeråsIrsta i handbollsettan.

Simon Tapper och EHF hade det tufft mot VästeråsIrsta i handbollsettan.

Foto: Anders Hallman

Handboll2019-10-05 17:10

Det blev ingen rolig återkomst för Viktor Berg von Linde i Bombardier arena i Västerås. Förra säsongen var det hans hemmaarena då han och VästeråsIrsta spelade i allsvenskan. Västeråslaget siktar på att ta sig tillbaka från ettan snabbt. Viktor spelar numera i nykomlingen EHF.

– Det här var pinsamt, vi gick inte för det på något vis, suckade Viktor Berg von Linde efter 28–15.

– Vi har haft bra förberedelser och pratat om vad vi ska göra och verkligen satsa i offensiven, det visade vi ingenting av, menade han.

Inledningen var dock jämn målmässigt. Efter knappa kvarten var det 5–5. EHF visade så långt ingen större respekt för motståndet och kunde även komma till avslut.

– De kunde nog gått ifrån tidigare, nu gjorde Hampus (Wallin) några riktigt bra räddningar, menade Berg von Linde besviket.

Med kvarten spelad satte hemmalaget fart på allvar. På bara tre minuter var underläget för EHF fyra mål. Enköpingslaget hade svårt att komma till riktigt bra avslut och när de väl gjorde det agerade vasse målvakten Pontus Axelsson vägg. 

Och när EHF missade sina lägen gick det undan i kontringarna vilket ledde till flera till synes alldeles för enkla hemmamål. VästeråsIrsta sprang verkligen ifrån EHF gång efter annan.

– I uppställt försvar klarade vi oss hyfsat stora delar men de fick rinna igenom, sa Berg von Linde.

Det var 14–7 vid pausvilan. EHF rivstartade i andra halvlek. Berg von Linde dunkade in två bollar direkt och vid 14–9 fanns visst hopp om att EHF skulle göra match av det här.

Det dröjde dock tolv minuter till nästa EHF-mål. Det var Gustav Odeheim som tryckte in den bollen. Men då hade VästeråsIrsta gjort desto fler. Odeheims mål betydde att ställningen blev 22–10 och matchen förstås för länge sedan punkterad och över.

– Alldeles för dåligt, de fick göra så många lätta mål, vi var inte ens där utan joggar bredvid. Om vi åtminstone gett allt och förlorat för att de var bra, då hade det kunnat kännas okej, men nu gav vi dem inte ens en match, sa Berg von Linde.

EHF snyggade till siffrorna en aning mot slutet och visade att det fanns en del bra anfallskombinationer. Men det blev till alltså hela 28–15.

– Totalt sett var de helt överlägsna, det känns självklart tråkigt, avslutade Berg von Linde.

Målskyttar EHF: Viktor Berg von Linde 4, Anton Lindblom 4, Gustav Odeheim 2, Max Österman 2, Filip Tapper 1, Mattias Johansson 1, Ludvig Ahlqvist 1,

Viktor Berg von Linde hade ingen rolig återkomst i Västerås.
Viktor Berg von Linde hade ingen rolig återkomst i Västerås.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!