EHF aldrig nära att störa Lindesberg

7-16 i paus. 12-28 efter 60 minuter. EHF:s damer var chanslöst hemma mot serieledande Lindesberg i idrottshuset.

EHF var chanslöst mot Lindesberg.

EHF var chanslöst mot Lindesberg.

Foto: Thomas Lindblom

Handboll2023-01-14 16:57

Enköpings första match under vårsäsongen vill nog laget helst glömma snabbt. Lindesberg var alldeles för bra för att Enköping skulle kunna matcha serieledaren. Det blev aldrig riktigt match, och det lös lite igenom att EHF är nykomlingar i serien, medan Lindesberg är på väg upp i division ett. 

– I grunden och botten är Lindesberg ett bättre lag än oss. De har varit i den här serien i flera år, och det är deras tur att vinna nu. De har gjort sin resa och vi är inne på första året. De är bättre i alla delar i spelet och i attityd och inställning. Det krävdes en 100-procentig insats om vi skulle kunna matcha dem, men idag kom vi inte ens upp i 50 procent, och då rinner det iväg, säger EHF-tränaren Robert Matt efter matchen. 

Efter en tidig hemmatimeout vid ställningen 1-6 närmade sig ändå hemmalaget till 3-6 och hade bud på 4-6, men ett tramp innanför sex-meterslinjen blåste bort det målet. Därefter tog Lindesberg över helt och gick ifrån till 7-16 i paus. 

Den stora skillnaden i spelet var avsluten. Lindesbergs avslut var betydligt mer distinkta än hemmalagets. 

– När vi väl kom till lägen så gav vi oss inte själva chansen att göra mål. Då blir det väldigt jobbigt. Vi hade väldigt låg procent i avsluten, och det håller inte. 

Lindesberg lyckades dessutom hålla EHF:s storskytt Wilma Mård mållös matchen igenom. 

– Det här var inte Wilmas typ av match och inte Lovisa Skagerlinds heller. Lindesberg passar oss väldigt dåligt som vi är formade, säger Robert Matt.

EP-ligan:

3) Maja Eriksson 

2) Hanna Karlsson 

1) Lisa Jansson

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!