Det blev bara en säsong som tränare i EIBK:s herrlag tillsammans med Andreas Olofsson (som kommer att fortsätta).

Nu är det dags för Johan Lind – som kom till EIBK från IK Nordia – att ta sig an en ny utmaning. Dock i samma klubb.

– Känns väldigt spännande. Jag har aldrig tränat ett damlag fullt ut tidigare, utan bara vid enstaka tillfällen vid något läger, berättar Lind.

Kaj Söder tackade efter den gångna säsongen för sig efter flera år som ansvarig i damlaget. Ersättaren hittade klubben alltså i den egna organisationen.

– Att jag lämnar herrlaget handlar egentligen om att det helt enkelt behövdes ett nytt tränarnamn till damerna. För mig kändes det som att det funkade bra och det lät som ett spännande uppdrag. Jag hade ett krav på att träffa laget först och att få hålla i någon träning innan jag tackade ja, men allt kändes bra.

Laget kommer att köra igång på allvar den kommande veckan och det blir den första chansen att på riktigt skaffa sig en bild av truppen.

– Vet dock att det verkar vara ett väldigt träningsvilligt lag som hela tiden jobbar för att bli bättre och det är mycket av min filosofi, att man ska vilja bli bättre oavsett nivå.

EIBK var länge med i striden om seriesegern och uppflyttning ifjol. Man nådde inte ända fram och även kommande säsong spelar man i tvåan.

– Utan att ha diskuterat någon målsättning så hoppads man väl att vi ska kunna slåss i toppen även kommande år. Indikationerna jag fått är att vi inte kommer tappa några viktiga spelare, men truppen får vi se mer exakt längre fram under hösten. Det är ganska skralt i Enköping, så några nyförvärv kan bli svårt. Snarare kanske vi plockar upp yngre spelare.