Patrik Klaman är klar för Fanna BK. Efter många säsonger med Enköpings IS tar han klivet över till grannen för spel i division 3.

– Det stämmer. Han kommer att ingå i herrtruppen kommande säsong. Det är en riktigt spännande spelare, säger Fannas sportansvarige Patrik Bolinder.

Klaman har i många säsonger varit en trotjänare i Enköpings IS och dragit ett stort lass på planen när laget gått lite tyngre i slutet.

– Vi hade tidig kontakt med Patrik och han var sugen på att satsa och spela på en lite högre nivå. Han har haft en roll i EIS de senaste säsongerna som inneburit stort ansvar på planen, även sånt som går utanför hans egentliga styrkor. Det är en spelare som ska vara ett vapen offensivt, rättvänd med boll. Vi tror att det här kan bli bra och att Patrik kommer att kunna utveckla sina kvalitéer här, menar Bolinder.

Även Alexander Alan, lagets nye tränare, är nöjd med första värvningen.

– Patrik är en riktigt bra spelare som jag vet har jagats av andra klubbar tidigare. De senaste säsongerna har han kanske spelat på lite för låg nivå sett till sin kapacitet, säger han.

Den förre EIS-spelaren är alltså förste spelare att ansluta. Om man ska tro Patrik Bolinder kommer det att behövas fler.

– Vi hade en träff under onsdagen med Alexander (Alan) och resten av truppen. Vi har god koll på vilka som ska fortsätta och vi behöver inte sticka under stol med att vi kommer att behöva tillskott i truppen. Vi kommer nog att behöva titta bredare än bara lokalt också för att hitta spets. Men vi kommer att bjuda in till provträningar framöver och så får vi ta det därifrån, säger Bolinder.