26-åringen är fostrad i Unik och kommer ursprungligen från Uppsala. Han har även spelat i Sunnersta innan han gick till Sirius när laget låg i division 1. 2012 gick han vidare i karriären och efter en kort sejour i Enköpings SK skrev han på för Umeå FC där han kombinerade fotbollsspelande med läkarstudier. Efter att ha gjort avtryck i den norrländska klubben och bland annat blivit utsedd till lagkapten, står det nu klart att mittbacken återvänder till Uppsala för att spela i superettan med Dalkurd.

– Han har tagit bra kliv de senaste åren och varit en fantastisk ledare för Umeå. Tajmingen var rätt då han precis blivit klar med sina läkarstudier i Umeå och därmed hade möjligheten att röra på sig. Sedan är han en Uppsala-kille, vilket gör det ännu viktigare för oss att ha honom här i Dalkurd. Den kravbilden vi hade på positionen, de egenskaperna besitter Dillan och det ska bli fantastiskt roligt att ha honom här hos oss, säger Dalkurds sportchef Adil Kizil till klubbens hemsida.

Huvudpersonen själv om klubbvalet:

– Det känns otroligt bra. Jag har följt Dalkurd ända sedan de kom i framfart upp högt i divisionerna och sett hur det har gått för klubben. Nu när möjligheten dök upp att spela för Dalkurd, var det självklart för mig. Det har känts bra från början och jag är glad över att vara här, säger Dillan Ismail.