Håbo tog säker seger

Håbo FF är tillbaka på vinnarspåret efter att man säkert slog Rimbo med 3–1 på fredagskvällen.

12 augusti 2019 08:00

Det började bra för Håbo FF, som direkt svarade på förra omgångens förlust. Redan efter några minuter stod det 2–0 till Bålstalaget och segern blev aldrig riktigt hotad.

– Redan inom tio minuter hade vi chans att göra 4 - 5 mål, men vi blir lite för nonchalanta framför mål, säger Håbotränaren Alan Hiussemoglu.

Håbo skulle ha fortsatt dominans halvleken igenom tills man närmade sig halvtid, då man släppte in ett långskott från motståndarnas ytterback.

– Jesper (Wenderlöf) i målet hade ingen större chans på det, säger Hiussemoglu och fortsätter:

– Vi trodde att de skulle sätta mer press i andra halvlek, men istället fick vi fortsätta som vi gjorde i första.

Rimbo ställde aldrig till med någonting mer och istället kunde Håbo trycka in 3–1 och döda matchen.

Det blev en segerdebut för 16-åriga Jesper Wenderlöf som gjorde en bra insats i Håbomålet.

– Han hade inte jättemycket att göra, men var ändå stabil. Han tog alla skotten han skulle, släppte inte till retur och var säker med bollen under press, säger Hiussemoglu.

– Det första målet kom efter en passning av Jesper, där han öppnade upp hela Rimbo-försvaret. Det var en bra debut av Jesper och vi kommer att se honom mer i A-laget framöver.

Härnäst väntar en måstematch mot fjärdeplacerade Tärnsjö. Tärnsjö ligger för närvarande bara en poäng efter Håbo och skulle vid seger ta över tredjeplatsen.

– Vi måste vinna för att hålla dem bakom oss. Gör vi en bra prestation vinner vi, men gör vi en sämre blir det svårare. Det gäller att vi fortsätter med det vi visade i fredags, säger Hiussemoglu.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Erik Appelqvist