Håbo laddat för Gothia Cup

På söndag är det dags för världens största ungdomsturnering i fotboll, Gothia Cup, att sparkas igång. På plats finns Håbo FF med två lag och även Fanna BK. HFF laddade med en träningsmatch mot AIK.

11 juli 2019 14:42

Resultatet gick kanske inte som man ville, men å andra sidan var inte siffrorna i fokus när Håbo FF:s F15-lag matchade igång inför Gothia Cup.

– Det var ändå en bra match mot ett tufft motstånd. En bra genomkörare inför turneringen, säger Jonny Atterlöf, en av tränarna i Håbo FF.

Hur har ni förberett er annars i sommar?

– Vi får hoppas att spelarna har skött sin egen träning, för det har vi inte kollat av faktiskt. Sedan har vi haft lite lekfulla träningar såhär under sommaren. Vi känns redo och det ska bli otroligt kul att komma ner igen.

Laget – som mestadels består av spelade födda 2004 – var på plats och spelade i turneringen redan för två år sedan.

Då blev det uttåg i B-semifinal. Dessutom har åtta av spelarna som träningsspelade mot AIK varit med i klubbens A-lag.

– I år har vi en ganska tuff grupp med ett amerikanska Global Premier Soccer, ett duktigt norsk lag i Bossekop UL och sedan Nässjö. Det kommer bli tufft, säger Atterlöf.

Vad har ni för målsättning?

– Det där är alltid kluvet. Kommer man till A-slutspel blir det väldigt tufft motstånd, medan om man går till B-slutspel så har man chansen att få en lång turnering och gå långt. Målet är väl egentligen helt enkelt att få en så lång turnering som möjligt.

Håbo FF kommer även att åka ner med ett lag på pojksidan. Även där handlar det som spelare födda 2004, alltså klubbens P15.

Från Enköping kommer Fanna BK att finnas med sitt F16-lag.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Robin Widing