Sagström i tuff kvalkamp

Allt tyder på att Enköpings GK:s Madelene Sagström klarar kvalgränsen vid US Open.

Kvalklar. Madelene Sagström.

Kvalklar. Madelene Sagström.

Foto: Anders Forngren

Golf2017-07-14 21:13

Madelene Sagström kom in i majortävlingen på ett liten bananskal. Hon stod på reservlistan och det var först i måndags det blev helt klart för spel.

Och hon har hela tiden fört en tuff kvalkamp och balanserat på en slak lina genom stora delar av tävlingen.

Något som till största delen hänger ihop med ett enda hål. Hål nummer 12 den första dagen. Ett par fyra där Enköpingsgolfaren behövde hela sju slag innan bollen var i hålet.

Hela tävlingen har det inte varit någon enkel resa för henne. Vädret har nämligen inte varit någon höjdare i New Jersey där tävlingen avgörs.

Madelene hann nämligen inte spela klart sin första runda dag ett.

Hon gick ut sent på eftermiddagen och fick först avbryta spelet på grund av storm, regn och åska. När väl spelet återupptogs började regnet nästan omedelbart strila ned ordentligt. Och det var just under den tuffa väderperioden som hennes trippelbogey kom.

Hon fick därmed gå ut riktigt tidigt på fredagsmorgonen för att spela klart runda ett. Hon såg till att gå ett under par då och totalt blev det 73 slag, ett över par.

Runda två har också spelats under blöta förhållanden. Men Madelene har spelat säkert och stabilt. Det mesta under andra dagen har tytt på att kvalgränsen blir två över par (kan förändras beroende på vädret). Och Madelene gjorde en tidig bogey och var då två över par. En birdie innan vändningen gjorde läget lite lugnare. Ytterligare en på hennes 13:e gjorde att det såg riktigt bra men mot slutet blev det ytterligare en bogey och totalt 72 slag på rundan och ett över par. Det gav i skrivande stund (fredagkväll) en 44:e plats och 60 av 156 spelare får spela vidare i helgen. Och en av dem är med all sannolikhet Madelene Sagström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!