Madde fortsätter storspela

Enköpings GK:s Madelene Sagström hade 66 slag på den tredje rundan av LPGA-touren i Michigan.

Miss. Madelene Sagström missade kvalgränsen.

Miss. Madelene Sagström missade kvalgränsen.

Foto: Anders Forngren

Golf2017-06-18 00:28

Madelene Sagström fortsätter alltså att imponera i Grand Rapids i Michigan.

Problemet är att många andra spelar ännu bättre. För Madelenes 66 slag på den tredje rundan gjorde faktiskt inte att hon plockade några placeringar. Utan hon tappade faktiskt en placering och ligger delad elva efter att ha puttat i på 18:e hålet strax efter midnatt svensk tid (tia efter två dagar).

På grund av regn blev starttiderna rejält framflyttade. Precis som en tee (hål fem) blev vilket gjorde att banans par blev 69 och inte 71 som tidigare under veckan och lördagen blev rena birdiefesten med lägesförbättrningar och greener där det gick att sikta rakt på flaggan i många fall.

Madelene inledde med en bogey, birdies på trean och fyran följdes av sex raka par. Ny birdie på elfte hålet (par fem) och så ett gäng par innan det blev ytterligare en birdie på 17:e hålet. På 18:e hålet blev inspelet för kort med en putt på 20-25 meter att jobba med. Den la Madelene några decimeter från flaggan och kunde sätta ett avslutade par och sammanlagt är hon tio under par efter tre dagar (-3 för dagen).

Det är otroligt jämt i toppen.

Lexi Thompson leder på -15. Bäst för dagen gick Lee-Ann Pace med 61, hon är tvåa totalt precis som Sung Hyun Park som hade 62 på lördagen. Ett slag bakom Thompson. Flera andra spelare hade också otroligt låga resultat. Det är 25 spelare inom sex slag i toppen inför avslutningen på söndag kväll svensk tid.

Stor dramatik att vänta alltså och förhoppningsvis kan Madelene Sagström hänga med i toppstriden ända in i mål.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!