LIV-stjärnan vann på Europatouren: "Fantastiskt"

Golfstjärnorna som valt spel på saudibackade LIV-touren är portade från PGA-touren. Men på Europatouren får de alltjämt spela. Det utnyttjade världstrean Cameron Smith och vann Australian Championship på hemmaplan.

LIV-stjärnan Cameron Smith vann Australian Championship på hemmaplan.

LIV-stjärnan Cameron Smith vann Australian Championship på hemmaplan.

Foto: Jono Searle/AP/TT

Golf2022-11-27 11:42

Smith, näst bäst i världen efter segern i British Open i somras, har fallit på världsrankningen sedan flytten till LIV-touren. Detta då den inte genererar världsrankningspoäng.

Ett par spelare har därför valt att spela sporadiskt på Europatouren, där LIV-stjärnorna inte är bannlysta än och som ger rankningspoäng.

Det tackade australiern Smith för och tog hem Australian Championship med tre slags marginal, på –18.

– Det är fantastiskt. Jag trodde inte jag hade det i mig denna vecka. Jag började riktigt skakigt men spelet blev bättre och bättre ju längre veckan gick, säger han i sändningen.

LIV-touren är hårt kritiserad på grund av sin koppling till Saudiarabien. Tidigare i år avbröt Svenska golfförbundet sitt samarbete med Henrik Stenson efter dennes flytt till sauditouren.

På helgens andra Europatourtävling, Joburg Open i Sydafrika, stod Dan Bradbury för en rejäl skräll. Detta då engelsmannen vann tävlingen i blott sin tredje proffsstart och endast är rankad 1 397:a i världen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!