Jesper storspelade i EM-kvart

Sverige vann en rysare mot Skottland vid kvartsfinalen av lag-EM.

Briljant. Jesper Svensson visade klass.

Briljant. Jesper Svensson visade klass.

Foto: Magnus Eriksson

Golf2017-07-13 20:14

Det svenska laget, med Bro-Bålsta GK:s Jesper Svensson och Adam Blommé, fick verkligen slita för segern och vann med 4–3.

Stor del i den svenska triumfen hade Jesper Svensson.

Han visade att storspelet under slagtävlingen inte var någon tillfällighet.

Eftersom Sverige kom trea vid slagspelet ställdes man mot sjätteplacerade Skottland i kvartsfinalen.

Matchen inleddes med två foursome-matcher.

Jesper spelade tillsammans med Vasatorps Christoffer Paulsson i den första matchen. De tog tidigt ledningen och vann med klara 3/2. Sverige vann även den andra matchen (efter särspel) vilket gjorde att de gick till de fem singelmatcherna med 2–0 i ryggen.

Även här var Svensson obeveklig. Han tog tag i matchen mot Craig Howie från första tee och kunde slutligen vinna med utklassningssiffrorna 5/3.

Jespers klubbkamrat Adam Blommé fick också chansen vid singelspelet men hade det tyngre. Han fick ge sig med 4/2 mot Craig Johnston.

I själva matchen var det stor dramatik och det blev slutligen Delsjös Fredrik Niléhn som avgjorde. Han satte en putt på 18:e vilket gav vinst med 1/0 och totalt 4-3 för det svenska laget som därmed tog sig till fredagens semifinal.

En semifinal som kommer spelas mot Spanien (7:a i slagspelet) som skrällde och slog Norge (2:a) med 4/3 efter stor dramatik.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!