Tanken med träffen var primärt att skapa en kontakt mellan olika tänkbara intressenter som omger golf som sport. Huvudämnena under kvällen var att diskutera klubbarnas och golfsportens betydelse utifrån friskvård, miljö och turism.
Sedan starten av 2018 är golf ett valbart alternativ kring friskvårdsbidrag. En av aspekterna som kan komma att påverka intresset kring golf och antalet spelare.
Kvällens huvudpunkter var ett föredrag av Johan Kannerberg från Svenska Golfförbundet.
– I ett samhälle med ökade omkostnader för sjukvård bidrar golfen till friskare människor. Golfare lever betydligt längre i snitt än de som inte golfar, förklarade han under det uppskattade föredraget.
Enligt siffror som tagits fram så skulle en treprocentig ökning av antalet utövare leda till 16 500 fler golfare och i förlängningen ett minskat antal hjärt- och kärlsjuka
Under träffen diskuterades även golfbanornas potential som hjälpmedel kring miljöarbetet och hur de kan bidra till hållbarhetsmålen i FN:s Agenda 2030.
En idé som bollades runt var hur banornas ruff skulle kunna omvandlas från högt gräs till något mer liknande blomstrande ängar.
Även representanter från Enköpings golfklubb och Friiberghs golfklubb fanns på plats för att visa sitt framtida arbete.
Klubbarnas respektive ordförande, Gunnar Lundin och Anders Jarl, berättade båda om arbete kring att få till stånd så kallade GEO-certifieringar, en slags miljöcertifiering inom golfen.
– Vi försöker även att få till stånd ett antal laddstationer för elbilar, berättade Anders Jarl från Friiberghs GK.