Godkänt ESK önskar mer

Allt gick som planerat. Enköpings SK tog sina poäng och låg under en period på den övre halvan i tabellen. Sedan kom fyra matcher utan gjorda mål och utan poäng. "Allt var godkänt fram till dess", säger tränare Martin Andersson.

11 juli 2019 19:00

Stocksund, Hudiksvall, Gute och Valbo.

Samtliga fick de Enköpings SK på fall under de sista fyra omgångarna. Fram till dess hade Enköping haft en säsong precis som man hade väntat sig.

– Våren var helt klart godkänt fram till de sista fyra matcherna, konstaterar tränare Martin Andersson.

– Där gör vi noll mål och tar noll poäng. Vi gick från att ha gjort fyra mål mot Mora till att plötsligt inte göra ett enda på flera omgångar. Det är en avslutning på serien som jag haft svårt att släppa.

Framför allt den sista matchen, den mot Valbo, har etsat sig fast.

– Jag har sett matchen flera gånger i efterhand och det var en hel del som saknades där – timingen var borta och inte mycket satt ihop. Där måste man ju gå till sig själv och se vad som var och en kan göra bättre, för det fuskades en del i den matchen.

– Sen är det ju ett faktum att vi inte vunnit en våravslutning så länge jag kan minnas och det är ju kanske ett tecken på någon slags bekvämlighet.

En sak som oroar i ESK-lägret inför omstarten är – för ovanlighetens skull – det offensiva spelet. Laget gjorde som sagt inga mål de sista fyra omgångarna.

– Det har blivit lite rörigt och vi har inte fått någon kontinuitet längst fram. Omsättningen på spelare där har varit ganska stor sedan Felix (Ljungberg) försvann med sin skada. Vi har flyttat runt spelare utan att riktigt helt träffa rätt och det blir jobbigt i längden. Sedan har vi ju Jonte (Jonatan Åhlin) som skulle kunna gå in där, men det känns inte heller rätt efter att han nyss kommit tillbaka från skada. Skulle han gå sönder igen där så kanske man har förstört hans karriär – den vill jag inte vara skyldig till, menar Andersson.

Är det något ni jobbar extra på inför hösten?

– Nej, inte så att vi matar en massa avslut ur vissa lägen. Snarare i så fall att vi övar på vårt spel som ska sätta våra offensiva spelare i rätt lägen. Att sedan sätta dit bollen är något varje spelare får se till att göra på träning och sedan få med sig det in i match.

– Vi har i vissa matcher haft för mycket säkerhet i offensiven, inte tagit de sista metrarna för att vi varit rädda att åka på en kontring. Jämför med våra motståndare har vi varit lite tama.

– Samtidigt, om man ser till våren, så visste vi ju att vi skulle förlora mer den här säsongen och att det skulle bli en omställning. Det gäller att vi hanterar det, som med våra tre förluster inför matchen mot Valbo. Där lyckades vi inte, men det måste vi göra under hösten.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Robin Widing