63 minuter stod Enköping emot ett duktigt Stocksund innan hemmalaget tog ledningen.

Ett ledningsmål som också skulle visa sig bli matchens enda.

– Att de vinner är väl egentligen inget att snacka om – de var sammantaget bättre än oss och skapade väl i ärlighetens namn mer. Men tyvärr kom deras mål lite olyckligt och det gör ju att det känns lite surt, sa en trots allt nöjd Martin Andersson.

– Målet kom efter att vi tappat boll och då straffar de oss. Sen var matchen sån att de kanske hade gjort mål till slut ändå. Det är en erfarenhet och en läropeng inför framtiden.

Den matchbilden var vad som gällde i andra halvlek.

I den första var det relativt jämnt, även om hemmalaget kanske var aningen vassare sett till chanser.

– Spelmässigt vill jag säga att det var 50/50. Arbetsinsatsen under matchen kan jag verkligen inte klaga på, grabbarna gjorde det riktigt bra och köpte det defensiva jobbet som krävs mot ett bra lag. Så länge vi lyckades med vårt anfallsspel så hängde vi ju med bra i matchen.

Det var just den omställningen som blev ESK:s fall i den andra halvleken.

– Då började vi tappa boll för mycket och blev plötsligt sårbara för kontringar. Till slut blev det jobbigt och vi blev lite uppätna mentalt.

Enköping försökte med en forcering på slutet, men kraften och trycket räckte inte till mer än något halvfarligt läge och någon fast situation.

– Sammantaget stod vi upp bättre i den här matchen än vad vi gjort tidigare mot lag av samma kaliber. Så jag måste se det här som ett framsteg trots allt – det är så jag resonerar efter den här matchen.

– Det är såna här matcher vi behöver spela, mer än vad vi gör egentligen. Det är de här matcherna vi lär oss av, konstaterar Andersson.