"Vi måste ta ett steg tillbaka nu"

Vad är det som har gått fel i ESK den här säsongen? Det som skulle vara ett topplag är istället inblandat i bottenstriden.

Andreas Larsson har gjort sina kanske bästa matcher i ESK-tröjan under sommaren, men menar att det möjligen tar en säsong att spela ihop ett nytt lag. "Ibland blir det en sådan här säsong, där allt rent generellt är stolpe ut".

Andreas Larsson har gjort sina kanske bästa matcher i ESK-tröjan under sommaren, men menar att det möjligen tar en säsong att spela ihop ett nytt lag. "Ibland blir det en sådan här säsong, där allt rent generellt är stolpe ut".

Foto: Anders Liljestrand

Fotboll2021-07-05 07:00

Andreas Larsson, 23-åringen som var lagkapten senast, och för egen del kanske aldrig har varit bättre, försöker svara på frågan efter 0-1-förlusten mot Kvarnsveden.

– Det är klart det är tungt och rent generellt är det lite stolpe ut för oss, och det gäller både baklängesmålen och i offensiven, säger han.

Andreas, men alla säger Tosse, var bara fem år när ESK låg i allsvenskan 2003 och har varit med under de senaste årens vändning i seriesystemet. Han var en av spelarna som 2015 var med och gick upp från division 4, trots att det inte blev serieseger utan via kval. Efter tredje gången gillt blev det också avancemang från division 3.

Han om någon vet att det inte är lätt att vinna en serie, det som krävs i år för att ta nästa steg uppåt. Det som också var klubbens uttalade målsättning direkt efter slutsignalen på Enavallen i sista matchen förra året, när man med liten marginal missade kvalspel till ettan.

Hur tycker du att ni ska gå vidare?

– Nu måste vi ta ett steg tillbaka. Ibland blir det en sådan här säsong. Du har rätt i att de individuella kvaliteterna finns hos många av oss och vi borde vara ett topplag, sett till det, säger han.

Andreas Larsson pekar på svårigheten att spela ihop ett nytt lag. Möjligen har alltför många underskattat utmaningen i det?

– Trots att vi har haft en jättelång försäsong så kanske man behöver en säsong till det. Det enda vi kan göra är att gnugga på vid varje träning.

Och för egen del, du har fått mycket beröm för de senaste insatserna. Vad har du utvecklat sedan förra året?

– Jag är bättre tränad, men det är också inställningen och attityden och självklart har jag mognat sedan förra året. Men det handlar om att få ihop hela livet, säger han.

För fotbollen är fortfarande ett fritidsintresse...

– Ja, och vi lägger ned tid i stort sett motsvarande ett halvtidsjobb, men det är samtidigt det bästa vi vet, skrattar han.

På dagarna, innan han går till träningen, jobbar han på andra sidan staketet från Enavallen sett, på Munksundsskolan.

Du var i väg och provspelade med division 1-klubbar på försäsongen. Hur är läget där, kan en övergång från ESK vara aktuell..?

– Jag har fortfarande en viss kontakt med några andra klubbar, någon gång i månaden, men det blir i så fall aktuellt efter den här säsongen. Jag stannar i ESK, det är inget annat just nu.

Matchdags

ESK-Skiljebo
Division 2 norra Svealand
Enavallen, 19.00

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!