Stark målvakt klar för Enköping

Enköpings SK har kommit en bit i arbetet med truppen till kommande säsong. Nu har man gjort klart med två nyförvärv.

Johannes Andersson och Emil Pettersson är klara för spel med ESK.

Johannes Andersson och Emil Pettersson är klara för spel med ESK.

Foto: Enköpings SK FK/Kjell Mattsson

Fotboll2019-12-03 09:24

Enköpings SK:s trupp växer inför kommande säsong. Nu har man dessutom gjort klart med två nyförvärv i truppen. Det handlar om forwarden Johannes Andersson, som spelade med Fanna BK under fjolårssäsongen men som har tidigare varit i ESK, och 24-årige målvakten Emil Pettersson från Sala FF.

– Emil är en stor och stark målvakt som kommer från 11 nollor och 19 insläppta mål under 2019. Vi har hittat en kille med rätt karaktär och en målsättning att fortsätta utvecklas, säger ordförande Pelle Johansson och fortsätter:

– Sen är det skönt att få hem Johannes igen och vi tror på en fin utveckling som skall hålla många år framåt. Robert Fredriksson, tränare i Fannas division 5-lag, har gjort ett mycket fint jobb med honom.

Emil Petterssons inträde i klubben innebär att man nu har tre målvakter kontrakterade. Nyförvärvet är medveten om konkurrensen.

– Jag har fått ett väldigt positivt intryck av klubben. Jag har mottagits på ett mycket fint sätt av tränarna, spelarna och ledarna. Det ska bli både kul och spännande och jag ska kriga hårt för att ta en plats i laget, säger han till klubbens hemsida.

I och med de två nyförvärven finns nu 16 spelare klara i truppen. Följande splelare finns under kontrakt (utom nyförvärven): Gustaf Persson, Jawad Mohammadi, Pontus Lundén, Martin Lönneberg, Jonathan Åhlin, Gabriel Westergren, Alexander Persson-Njie, Felix Ljungberg, Mohammed Ibrahim, Andreas Larsson, Willy Wickman, Calle Söderberg, Jonathan Böckert och Kevin Pacha.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!