Stark avslutning av ESK gav ny seger

Enköpings SK vann träningsmötet mot division 3-kollegan IK Viljan med 3-2, trots underläge med 0-2 i paus.

Geroud Djotodia avgjorde för ESK mot Viljan.

Fotboll2022-02-26 16:46

Det var bortalaget Viljan som gjorde allt i målväg under den första halvleken på Korsängen.

Redan i minut åtta rullade Strängnäslaget in första målet ur snäv vinkel. Innan halvtimmen var spelad tvingades ESK-keepern Neo Assadi plocka ut bollen ur nätet för andra gången. Ett inspel från höger möttes perfekt på volley i den bortre delen av straffområdet.

– Vi åkte på omställningar och blev straffade, det var bra att vi fick se hur det blir om vi inte spelar rätt, menade ESK-tränaren Henrik Norrström och fortsatte:

– Vi rättade till det och en del andra saker till den andra halvleken.

Som vanligt gjordes det en del byten i paus, en ändring var att Geroud Djotodia hamnade som wingback till vänster. Det blev ett lyckokast i den här matchen.

I minut 50 ryckte han sig loss och gjorde ett inspel, det styrdes i mål av en försvarare.

Samuel Granlund kom in i den andra halvleken, Kvitteringen var ett oerhört läckert solomål signerat nyförvärvet från Heby. Han fick bollen på mittplan, vrickade förbi en försvarare och stormade mot mål i hög fart. Ingen Viljanspelare hann i fatt honom och han rullade enkelt in 2–2.

Det blev Djototia som blev matchvinnare, han kom loss igen, bröt inåt i banan och sköt, via målvaktens fingrar letade sig bollen i nät.

– Jag är ganska nöjd med mycket, konstaterade Norrström.

Viktor Zivina och Farhan Jaigirdar provspelade för ESK. De spelade varsin halvlek och ingen av dem gjorde någon imponerade insats.

– Helt ok, vi får se hur vi går vidare, avslutade Norrström.