Sköna premiärsegern: "Jättekul"

En van premiärhjälte. Och en junior som byttes in och gjorde mål direkt. ESK vände och vann mot Sundbyberg och fick många bra svar på försäsongens frågor.

Linus Zetterström skjuter 2-1 på straff mot Sundbyberg på Korsängens konstgräs i premiären. ESK-spelaren längst till vänster, Geraud Hassane Djotodia som kvitterade, skyndar till för att gratulera.

Linus Zetterström skjuter 2-1 på straff mot Sundbyberg på Korsängens konstgräs i premiären. ESK-spelaren längst till vänster, Geraud Hassane Djotodia som kvitterade, skyndar till för att gratulera.

Foto: Anders Liljestrand

Fotboll2022-04-09 17:54

2-1-segern på Korsängen var hur rättvis som helst. Den grundlades med hårt jobb och stort spelövertag före paus, höll på att slarvas bort med ett 0-1-mål tidigt efter paus, men fastslogs snyggt och resolut.

Nyförvärvet Samuel Granlund sprang på allt första timmen, var besviken när han byttes ut, men ersättaren, ESK-talangen Geraud Hassane Djotodia, fick skörda frukterna av slitet med sin kvittering.

Straffavgörandet kom i slutminuterna, den 81:a, och Linus Zetterström gjorde som flera gånger tidigare i år. Tryckte dit hårt.

Det blev hetsigt mot slutet, Sundbyberg, topplag i trean i fjol, hade någon möjlighet att kvittera på stopptid, men ett rött kort blev enda utdelningen för gästerna efter1-2-underläget.

– Jag gillade reaktionen efter 0-1-målet, vi tycker att vi är bättre laget i halvtid. Vi pratar om det, att vi är solida och skulle ha haft utdelning, säger tränaren Henrik Norrström efter matchen.

En rolig målskytt om man ska satsa på unga spelare...?

– Ja, det är jätteroligt att Geraud får sätta dit den. Han har gjort en bra försäsong, men vi väljer att ha honom på sidan för att kunna komma in och vara ett konkret hot. Jag gläds verkligen med honom, säger Norrström.

Ni hade 70-30 någonting i bollinnehav, men det kan vara 95-5 och man ändå förlorar...

– Ja, absolut. Vi åker på det där 0-1-målet och de går upp i energi. I det läget är det lätt att börja fundera, men vi reagerar jättebra, löper fortfarande ofantligt mycket och att vi vinner är fullständigt rättvist.

Han hyllar sin lagkapten, Alexander Persson Njie. 

– Han leder det här, är rörlig och kreatör och bollvinnare i ett, men ingen faller ur ramen, ingen gör en dålig prestation utan vi fyller ramarna på ett jättebra sätt.

17-årige Geraud Hassane Djotodia gjorde sitt första seriemål i ESK (även om han målade som utlånad i Fanna BK ifjol).

Hur känns det att komma in och kvittera?

– Jättekul, känslan. Det är skönt att vi vinner, jag är glad att vi tog tre poäng.

Linus Zetterström är ett ständigt hot i sin lite tillbakadragna offensiva roll och fick avgöra med 2-1-målet (precis som i premiären ifjol när han nickade in segermålet mot Sandvikens AIK), nu på straff.

– Grymt skönt att vi vinner, en premiär är alltid en premiär. Vi hade matchen i stort sett hela tiden. Grymt, säger Linus Zetterström efter matchen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!