Seriesegern körd – då vek ESK ned sig i Järfälla

ESK förlorade sin fjärde match för säsongen efter 1-3 mot Järfälla. Omedvetet så påverkades kanske laget av vetskapen att seriesegern är körd. "Vi var inte riktigt där idag", säger ESK-tränaren Henrik Norrström.

Filiph Ededal stod för en elegant passning till ESK:s kvittering mot Järfälla.

Filiph Ededal stod för en elegant passning till ESK:s kvittering mot Järfälla.

Foto: Anders Hallman

Fotboll2024-09-29 18:03

Motivation slår klass brukar det heta. Men i den här matchen hade Järfälla både klass och motivation för att plocka ned ESK. Ett grönsvart bortalag som kom till spel som kvalklara, men med bara en mikroskopisk chans att utmana Arlanda om seriesegern. Den tog man inte och Arlanda är därmed klart för spel i ettan 2025.

1-0 till Järfälla kom redan i andra minuten efter en olycklig utboxning av ESK-målvakten Gustav Sveijer. ESK kvitterade genom Linus Zetterström efter ett millimeterinlägg från Filip Ededahl. Men Järfälla tog åter ledningen kort före paus - och spelade ut ESK i den andra halvleken och satte det sista målet till 3-1 på stopptid.

– Vi får vad vi förtjänade. Egentligen ska vi kunna vilja vinna alla matcher på samma sätt. Men så enkelt är det inte alltid. Slutsatsen är att vi inte riktigt var där till alla procent i den här matchen. Sedan är Järfälla bra och vi klarade inte av att hantera det idag, säger Henrik Norrström.

ESK får nu lägga upp planen för kvalspel.

– Vi vet om våra förutsättningar, vilket inte våra kommande motståndare gör än. Vi får försöka göra det vill vår fördel, att vi vet om läget tidigare. Jag är övertygad om att vi mår bäst av att vinna allt inför ett kval, men vi måste också se till möjligheterna med allt runtomkring och kanske matcha laget lite annorlunda. Några kanske inte behöver gå 90 minuter i alla matcher, säger Henrik Norrström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!