Rosersberg borta - sjätte raka segern?

Råbergsvallen nästa. Fortsätter Fannas segertåg? Ett känt ansikte återvänder också till klubben.

Zuheib Bashir Omar och Andreas Tosse Larsson i Fanna BK  i den senaste segermatchen i division fyra mot UNIK. Nu möter laget Rosersberg på Råbergsvallen på söndag. Kommer lagets sjätte raka seger?

Zuheib Bashir Omar och Andreas Tosse Larsson i Fanna BK i den senaste segermatchen i division fyra mot UNIK. Nu möter laget Rosersberg på Råbergsvallen på söndag. Kommer lagets sjätte raka seger?

Foto: Anders Liljestrand

Fotboll2022-05-14 09:00

Det är Andreas Johansson som åter drar på sig den svarta Fanna BK-tröjan. Han är ESK-produkten som via Södra Trögd gick över till Fanna BK i division 3. Efter säsongen 2020 och Fanna-säsongen i division 2 bytte han tillbaka till ESK.

Under en skadedrabbad säsong blev det totalt tolv matcher i ESK:s division 2-lag förra säsongen. Nu är 22-åringen klar för säsongen ut.

"Vi får in en spelare som spetsar till truppen och han kommer betyda mycket för omklädningsrummet. Andreas har dragits med en skada men är åter i träning och han ansluter till truppen omgående. Han är definitionen av en lagspelare och kommer trots sin unga ålder bidra med en hel del rutin", berömmer FBK.

Nu ökar konkurrensen ytterligare i ett Fanna BK, vars startuppställning till stor del består av spelare med rutin från högre divisioner.

Fanna BK:s söndagsmotståndare i fyran är aningen svårtolkad.

Laget slog både BKV Norrtälje 2 och Vattholma, lag som Fanna spelat jämnt med. Senast ledde Rosersberg med 2-0 borta mot Sunnersta, men släppte in elva (!) raka mål. 

– Jag var faktiskt och kollade på den matchen och tycker att siffrorna sprang i väg lite väl mycket, säger Fannatränaren Ali Fares, som inte drar några större slutsatser från 11-2-resultatet.

– Rosersberg är svårspelade på sin hemmaplan och Sunnersta var bra, menar han och säger att Nelton Beckeld, som gick ut senast, och Rami Abbas, som "drog på sig en ljumskskada på träningen", är tveksamma till spel.

Sjätte segern på sex matcher?

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!