Rödlund lämnar för Eskilstuna

Enköpings SK blir av med en spelskicklig spelare. Det står klart efter att mittfältaren Hugo Rödlund valt att ta klivet till IFK Eskilstuna inför den kommande säsongen.

Hugo Rödlund lämnar ESK för spel i Eskilstuna.

Hugo Rödlund lämnar ESK för spel i Eskilstuna.

Foto: Anders Hallman

Fotboll2019-11-12 09:50

Hugo Rödlund lämnar Enköpings SK. Det stod klart för några dagar sedan när den nyblivna division 2-klubben IFK Eskilstuna presenterade nyheten på sin hemsida.

Rödlund kom till ESK redan säsongen 18/19 på ett lån, men spelade då bara åtta matcher innan han återvände till Västerås SK. Inför den nyss avslutade säsongen återvände han och startade samtliga matcher för ESK. På 23 matcher blev det åtta mål, varav två kom i den sista matchen mot Stocksund där Enköping säkrade nytt kontrakt.

Nu blir det istället den potentiella seriekonkurrenten IFK Eskilstuna som får dra nytta av den tekniske mittfältarens tjänster.

– IFK Eskilstuna känns som en klubb som är på väg framåt och jag fick en väldigt bra ”feeling” med tränarteamet och jag hoppas hjälpa laget så mycket jag kan både offensivt och defensivt, säger Rödlund själv till i en intervju på sin nya klubbs hemsida.

Eskilstuna tog klivet upp från trean säsongen som gick när man vann division 3 södra Svealand. Det var i den sista omgången som man säkrade avancemanget.

Klart är i alla fall att Eskilstuna är glada över värvningen.

– Vi har följt Hugo under de senaste säsongerna och har velat haft hit honom en längre tid nu. Han är en kreativ innermittfältare och är en väldigt lovande spelare som vi ska försöka hjälpa att nå sin fulla potential, säger klubbens tränarpar Andreas Fröjdfeldt och Stefan Ilic på IFK:s hemsida.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!