Pacha har lämnat – studerar idrottsvetenskap i Gävle

Kevin Pacha har flyttat till Gävle. Där kommer han att studera för att nå sitt mål – att hjälpa andra med sin träning. "Vill hålla på med någonting inom träning, eftersom att man hållit på med det hela tiden", säger han.

Kevin Pacha kommer fortsätta spela fotboll i Sandvikens AIK.

Kevin Pacha kommer fortsätta spela fotboll i Sandvikens AIK.

Foto: Anders Hallman/Arkiv

Fotboll2020-09-10 19:00

Den unge mittfältaren Kevin Pacha drog för två veckor sedan flyttlasset till Gävle. Därmed lämnar han ESK efter ett år i klubben. Nu väntar en treårig utbildning inom idrottsvetenskap. Den första tiden har inneburit att vänja sig vi den nya staden.

– Jag har försökt lära känna nya människor och lära känna omgivningen. Jag kommer från Stockholm, så det är lite skillnad att vara i en mindre stad, säger 21-åringen.

Målet är att få hjälpa andra människor med deras träning.

– Jag vill hålla på med någonting inom träning, eftersom att man hållit på med det hela tiden. Personlig tränare eller jobba inom någon förening och hjälpa folk med träning för att få dem att nå sina mål.

Kevin kommer att fortsätta att spela fotboll. Redan nu har han gjort klart med en ny klubb, men tar steget ett snäpp ner i seriesystemet.

– Jag har börjat spela i Sandvikens AIK i division 3. Det är lite lägre nivå men det känns bra. Jag har varit skadad en del. I början av året var jag borta med en meniskskada och missade en hel försäsong. Nu går jag ner en nivå och jobbar därifrån för att få mer speltid.

Just meniskskadan han ådrog sig i oktober förra året ledde till en operation, vilket gjorde att han missade lagets försäsong. Därför blev det svårt att ta en plats i startelvan den här säsongen. Ett inhopp i seriepremiären mot Enskede blev det. Trots det lämnar han ESK med fina minnen.

– Tiden i ESK var riktigt bra. Jag är nöjd med klubben, tränarna, styrelsen och spelarna. Det är en bra gemenskap och en av dem bättre klubbarna jag varit i, säger han.

Klubben ligger just nu en poäng bakom serieledarna Karlberg och har en fin form med fyra raka vinster.

Vad tror du om säsongsavslutningen?

– Som det ser ut nu finns det väldigt stora möjligheter att gå upp. Truppen finns där. De har gjort det riktigt bra. Som det ser ut nu tror jag på det faktiskt, säger Kevin Pacha.

På frågan om han har något specifikt minne som sticker ut från sin tid i klubben är det svårt att välja, men det verkar som att vistelsen genomgående har varit bra.

– Typ allt. Det har varit väldigt roligt att vara där och lära känna alla. Vi har haft kul tillsammans på planen och utanför. Det är en bra gemenskap och mycket glädje.

Målet är att hjälpa andra med sin träning som antingen personlig tränare eller att jobba inom en förening.
Målet är att hjälpa andra med sin träning som antingen personlig tränare eller att jobba inom en förening.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!