Norrström: "Det är inte nattsvart på något sätt"

ESK gjorde återigen en stark arbetsinsats men noll nya poäng på kontot. De blev straffade på två hörnmål.

Henrik Norrström, tränare ESK

Henrik Norrström, tränare ESK

Foto: Anders Forngren

Fotboll2021-08-21 21:05

ESK är i starkt behov av poäng i herrtvåan och i mötet med serietvåan FC Järfälla på bortaplan började det bra. I den 8:e spelminuten tog ESK ledningen genom Mattias Rosell. Men kvitteringen kom tre minuter senare genom Järfällas Anhonius Asfar. 

ESK spelade bra i den första halvleken, men som tidigare denna säsong, flytet är inte med ESK. Samma målskytt för Järfälla när de gör 2-1 med knappa 20 minuter kvar av matchen, som även blev slutresultatet. 

– Det var i mina ögon sett, en första halvlek där vi gör en bra första halvlek, där jag tycker att vi vinner på poäng. I den andra halvleken kommer vi tyvärr inte upp i riktigt samma nivå. En halvlek till dom och en halvlek till oss. Det som svider lite är att vi släpper in på defensiva hörnor, det känns onödigt måste jag säga, säger Henrik Norrström, tränare i ESK och fortsätter:

– Vi skapar fyra bra chanser i första halvleken, som vi tyvärr inte gör mål på, där måste vi bli bättre. Helt okej prestation,  men det räcker inte med bra prestationer, det måste generera poäng, så är det.

Vad finns det att skruva på för att ni ska börja ta poäng?

– Dels handlar det om att bli mer fokuserade sista tredjedelen. Både i avslutsmomentet men även när vi har läge att sätta sista passningar, där behöver vi bli lite vassare. Vi har ett par inläggningssituationer, där inläggen inte har den kvalitén som dom skulle behöva ha. Sista tredjedelen behöver vi absolut vässa, sen kan jag inte klaga på arbetsinsatsen över huvudtaget, säger ESK-tränaren och tillägger:

– Det finns saker att bygga vidare på, det är inte nattsvart på någon sätt. 

ESK ligger på14:e plats av 15 lag. De har spelat in 7 poäng på 12 matcher, endast en vinst och det var i premiären. 

– Vi har inte råd med några hedersamma förluster. Det är poäng vi behöver, säger Norrström.

Matchfakta

Herrtvåan

FC Järfälla - ESK 2-1(1-1)

Målen: 0-1(8) Mattias Rosell, 1-1 (11) Anthonius Asfar, 2-1 (71) Anthonius Asfar.

Publik

Trea heta i ESK

Alexander Persson-Njie är tillbaka efter skada och spelade på ovan position som släpande forward och gjorde det riktigt bra. Ofantlig löpstyrka.

Joel Bernhardsson är stark i närkamperna och gör en helgjuten insats.

Johan Lindgren står upp bra i det fysiska spelet och släpper knappt till några chanser.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!