Och kanske för att hon är tuff och kan säga ifrån. När det inte gäller att tacka ja till nya föreningsuppdrag, då.
– Det var väl kanske lite därför jag fick frågan, att jag säger vad jag tycker och tänker. Det är en sak att göra det därute, att ha åsikter. Det är alltid lättare tycka vid sidan om, säger hon.
Men Jeanette Kallin vill inte stå vid sidan av, utan vara aktiv. Det var likadant när hon själv slutade idrotta. Vi återkommer till det.
Tidigare i veckan efterträdde hon Andreas Hammar som ordförande för fotbollsklubben Fanna BK, en av Enköpings största föreningar.
Men 51-åringen, som flyttade till Enköping från Sundbyberg för 13 år sedan, tänker inte göra allt själv.
Vad har du tänkt med uppdraget i Fanna BK? Hur ska du sätta din prägel på det?
– Egentligen att fortsätta det arbete som påbörjats, speciellt under det sista året. Det är en annan form av struktur i klubben än tidigare, med kommittéer som jag gillar skarpt. Det var kanske det som övervägde att jag tackade ja till att bli ordförande, säger hon när vi träffas i klubbhuset, medan hon förbereder ett föräldramöte senare på kvällen.
– Verksamheten byggs i mindre grupper, där det finns folk med rätt engagemang. Jag gillar det tänket.
Sedan några månader tillbaka är hon också barn- och ungdomsansvarig i Upplands fotbollförbunds tävlingskommitté.
Engagerad i Fanna BK blev hon strax efter hon flyttade hit, till stadsdelen Fanna, där bonussonen spelar i P16/17-laget.
Den yngre av sönerna har mamma som ledare i både handbollen och fotbollen. Det är det mötet, för föräldrarna runt P10-laget som står i kalendern i kväll.
– Det tar ganska mycket tid, men det är förbaskat roligt.
Så du behövde inte så lång betänketid...?
– Slår man ihop allt, så det spontana svaret till att bli ordförande var nej. Men jag brinner så mycket för fotboll och föreningslivet. Så kände jag.
Hon hoppades vara på plats tidigt och lovade att ringa om tåget skulle vara försenat. Men schemat höll.
– Fast nästa tåg var inställt. Det där är väl många vana med här, säger hon.
Jeanette Kallin berättar att hon arbetar i den norska bankkoncernen DNB.
Du är ekonom?
– Ja, det är det jag är utbildad till, men nu är det inte så mycket ekonomi längre. Nu handlar det mest om it, digitalisering och produktutveckling.
Hon berättar att hon har ett fritt jobb och arbetar mycket hemifrån.
– Så var det redan innan pandemin i det här jobbet. Och det var det som jag kände var så smidigt överlag när jag flyttade till Enköping, att ha kvar ena foten i Stockholm men samtidigt jobba hemifrån. Det gör det lättare att planera utifrån när jag har träningar eller andra aktiviteter.
Vad har du för egen idrottsbakgrund?
– Jag spelade fotboll i Sundbyberg, och i Rissne. På "mellannivå". Men jag kommer från Tyresö från början, det är där jag är uppvuxen.
Hon berättar att när knäna inte höll för att spela fotboll själv, hemma i Sundbyberg, ville hon fortsätta med andra idrotter. Det blev innebandy och handboll, men hon fick sluta även med det.
– Jag vill inte stå vid sidan av, utan vara aktiv, så jag blev tränare och ledare för pojk- och flicklag istället.
Ett engagemang som har fortsatt.
Hockey är ett annat fritidsintresse i familjen. Utan Jeanette Kallin som ledare.
– Där har jag försökt sätta ned foten, även om man är med och tittar såklart.