Mittfältsduon förlänger med Fanna

Fanna BK har startat sitt lagbygge inför sin första säsong någonsin i division 2. Nu har man presenterat de två första pusselbitarna.

Bruno Dal Monte och Adrian Alan är klara för en fortsättning i Fanna BK.

Bruno Dal Monte och Adrian Alan är klara för en fortsättning i Fanna BK.

Foto: Anders Hallman

Fotboll2019-11-12 13:00

Efter den imponerande seriesegern i division 3 är det tvåan som väntar för Fanna BK nästa säsong – för första gången någonsin. Nu har man inlett bygget av truppen och kan dessutom presentera sina första spelare som valt att förlänga.

Det handlar om Mittfältsmotorn Bruno Dal Monte och Adrian Alan, som kom från ESK mitt under den gångna säsongen.

– Det har aldrig varit några frågetecken från min sida –  klubben och spelarna är tydliga med att fortsätta utvecklas och gå framåt, precis som jag vill. Det ska bli ett extremt kul och spännande år tillsammans med laget där vi inte siktar på annat än serievinst, säger Dal Monte på Fannas hemsida.

Även Adrian Alan väljer alltså att förlänga med sin nya klubb och kommer därmed att få göra en comeback i division 2, som han lämnade i och med flytten från ESK.

– Det kändes bra att vinna division 3 igen, men känner mig klar med den serien nu. Jag vill självklart utveckla mitt spel en nivå till, men framförallt hjälpa föreningen att klättra ytterligare en division, vilket är både mitt och föreningens mål. Jag ser att med viljan och drivet som finns i FBK så är det mer än möjligt.

Arbetet med truppen sköts till stora delar av sportchefen Benjamin Tanovic, som är optimistisk inför sitt arbete.

– Det är mycket mer på gång och flera spelare kommer presenteras och inte bara befintliga spelare. Fanna BK ska fortsätta på den inslagna vägen och resan har bara börjat, säger han.

Bruno Dal Monte och Adrian Alan tillsammans med sportchefen Benjamin Tanovic.
Bruno Dal Monte och Adrian Alan tillsammans med sportchefen Benjamin Tanovic.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!