Krisande Örebro byter tränare för andra gången

Ex-allsvenska Örebro är på nionde plats i superettan. Nu byter man ut Axel Kjäll mot Christian Järdler på tränarposten. "En lösning som jag själv föreslagit", säger Kjäll.

Örebro byter Axel Kjäll mot Christian Järdler på tränarposten. Arkivbild.

Örebro byter Axel Kjäll mot Christian Järdler på tränarposten. Arkivbild.

Foto: Pavel Koubek/TT

Fotboll2022-08-26 10:31

I fjol åkte Örebro SK ur allsvenskan. Återtåget skulle startas med förre Sundsvall-tränaren Joel Cedergren vid rodret. Det gick inte alls vägen.

ÖSK förlorade med 0–3 mot Brage i ligapremiären och Cedergren fick tacka för sig. Fotbollschefen Axel Kjäll, som även ledde laget i allsvenskan, tog över ansvaret.

Men inte heller det blev något större lyckodrag. Närkeklubben är inte med och slåss om uppflyttning utan ligger i stället och skvalpar i mitten. Nu har Örebro bestämt sig för ännu en förändring.

Kjäll kommer arbeta med organisation och planering medan assisterande tränaren Christian Järdler tar över huvudansvaret.

"Detta är en lösning som jag själv föreslagit och resonerat med styrelsen om under en tid. Jag känner under rådande omständigheter att det är viktigt för klubbens bästa att göra denna förändring", säger Axel Kjäll till klubbens webbplats.

ÖSK:s ordförande Kent Persson tror det kommer ge resultat.

"Vi har fullt förtroende för Christian i rollen som huvudansvarig. Han är mycket kompetent och erfaren. Dessutom har han all nödvändig kännedom om nuvarande spelartrupp", säger han.

Örebro möter Vasalund i svenska cupen nästa onsdag. Den 4 september är det dags för spel i superettan igen när niondeplacerade ÖSK tar emot Norrby på hemmaplan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!