Klart med ESK-tränare: "En tydlig långsiktighet"

En stor dos tålamod och en tydlig långsiktighet. Så beskriver Henrik Norrström läget i klubben och sin egen inställning till framtiden i ESK Fotboll.

Henrik Norrström, tränare i ESK i matchen mot IFK Stocksund. Han ser uppdraget som långsiktigt och en klubb med tålamod nu när han har gjort klart med en fortsättning.

Henrik Norrström, tränare i ESK i matchen mot IFK Stocksund. Han ser uppdraget som långsiktigt och en klubb med tålamod nu när han har gjort klart med en fortsättning.

Foto: Anders Forngren

Fotboll2021-12-28 11:20

På tisdagen presenterade klubben det ledarteam som ska göra en nystart efter degraderingen till division 3.

En fortsättning med huvudtränaren Henrik Norrström var förstavalet, sa ordförande Pelle Johansson kort efter nedflyttningen.

Det har gått en månad sedan ni åkte ur. Hur har den varit?

– Jag var ju i den fulla tron att vi skulle klara det, så på så sätt var det en besvikelse. Samtidigt, hade vi klarat det i sista matchen hade allt varit guld och gröna skogar, säger Henrik Norrström.

Han beskriver en tid av reflektion och utvärdering.

Var det självklart att du skulle tacka ja till en fortsättning?

– Det är jättespännande och det andas en stor dos tålamod i det här, och det finns en tydlig långsiktighet.

När han och Johan Slättman ersatte duon Lindqvist/Smajic hade han en tro på att man skulle kunna vara kvar i tvåan.

– Men med all respekt för förra säsongen, det handlade mer om att släcka bränder även om jag tyckte att vi ändå gjorde en helt okej höst. Men det var ett för stort glapp att ta igen.

– Nu blir det något annat, något mer långsiktigt. När det nu gick att få ihop med familjen, som alltid kommer i första hand, så känns det rätt.

Du har verkat i klubben, även som spelare på en betydligt högre nivå än idag. När du säger att ESK ska bygga långsiktigt, vilket mål ser du för framtiden?

– I min värld ska en stad av Enköpings storlek ha ett division 2-lag som ska aspirera på att kunna gå upp i ettan. Det ska vara normalfallet. Vi ska inte tro att vi ska spela i allsvenskan, det är aldrig normalfallet även om det förstås kan hända igen. Likaväl som Nordia och Härnevi någon gång skulle kunna spela i division 2, men det är inte heller normalfallet.

Han ser en mindre trupp framför sig, men "just nu handlar det om att lägga ett pussel inför nästa år".

– Men det får ta tid och inte bli fort och fel.

– Det blir en gyllene möjlighet för våra yngre att spela in sig.

Träningen startar 6 januari.

Blir det huvudsakligen träning på Korsängen nu?

– Vi kommer att köra två pass i veckan där, och två rena fyspass under januari och februari.

Ledare, ESK 2022

Henrik Norrström, tränare, Johan Slättman, tränare, Marcus Karlsson, tränare, Henrik Johansson, målvaktstränare, Conrad Lindström, fystränare, Peter Holst, kiropraktor, Kari Lappalainen, lagledare, Kasper Bernhardsson, mental tränare, Janne Svedman, material, Tommy Karlsson, video

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!