Jansson skadad – tillbaka först efter VM

Det är tufft att vara svenskt Premier League-proffs just nu. Mittbacken Pontus Jansson spelar troligen inte igen förrän efter VM-uppehållet.

Pontus Janssons skada gör att han inte spelar igen förrän Premier League återstartar efter VM-uppehållet. Arkivbild.

Pontus Janssons skada gör att han inte spelar igen förrän Premier League återstartar efter VM-uppehållet. Arkivbild.

Foto: David Cliff/AP/TT

Fotboll2022-10-18 18:58

Lagkaptenen i Brentford skadade sig mot Bournemouth i början av oktober och missade matcherna mot Newcastle och Brighton.

Nu bekräftar tränaren Thomas Frank, enligt The Athletic, att Jansson tidigast är spelklar när ligan drar igång efter VM i slutet av december. Det uppger TV4 Fotbollskanalen.

Det innebär att en handfull svenska spelare i Premier League är skadade.

Alexander Isak väntas heller inte spela för Newcastle förrän efter VM. Lagkamraten Emil Krafth är sedan tidigare långtidsskadad och varken Tottenhams Dejan Kulusevski eller Aston Villas Ludwig Augustinsson har spelat på ett tag på grund av skador.

Trion Robin Olsen, Victor Nilsson Lindelöf och Anthony Elanga är samtliga i speldugligt skick, men Olsen är fast på Aston Villas bänk och Nilsson Lindelöf har bara medverkat i två ligamatcher.

Elanga har deltagit i fem ligamatcher.

Jansson har avslutat sin landslagskarriär, men övriga skador och den bristande speltiden lär bli ett återkommande problem för förbundskaptenen Janne Andersson att tackla.

Årets sista landskamp, mot Mexiko i Girona, spelas i mitten av november.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!