Hon gör comeback – i Enköpings SK

Enköpings SK har gjort sitt första nyförvärv på damsidan. Mikaela Pettersson väljer att göra comeback efter några års uppehåll. "Fick tillbaka suget", säger hon.

Mikaela Pettersson gör en comeback i fotbollen och kommer spela i ESK.

Mikaela Pettersson gör en comeback i fotbollen och kommer spela i ESK.

Foto: Enköpings SK UK

Fotboll2019-11-29 15:00

Drygt två år har gått sedan Mikaela Pettersson spelade fotboll, då i ett Fanna BK som kom trea i division 2. Efter att ha ådragit sig en skada tycktes det dock som att fotbollskarriären kanske var över.

Nu väljer hon istället att göra comeback och då blir det i Enköpings SK.

– Jag fick tillbaka suget och ESK hörde av sig och var intresserade. Sedan kommer vi som det ser ut vara ett gäng mammor som kommer spela ihop den kommande säsongen, vilket är kul. ESK spelar ju också i en högre serie just nu.

Hur kom det sig att karriären fick ett avbrott för två år sedan?

– Jag åkte på en skada under slutet av säsongen 2017 och fick genomgå en operation. Efter det var väl tanken att inte spela mer fotboll, men nu har jag kommit på andra tankar, berättar hon.

Trots att det gått ganska lång tid hoppas Pettersson hitta tillbaka till formen.

– Klart det kommer vara lite ovant och jag kommer ju inte hålla samma nivå direkt. Men det är lång tid till seriepremiär, så jag hoppas jag ska kunna hitta en någorlunda bra form till dess.

ESK är nöjda med sin första värvning. 

"Vi är otroligt glada att Mikaela Pettersson valt att spela för oss nästa säsong. Förutom att Mikaela är en väldigt kompetent fotbollsspelare så är hon också en pådrivare med härlig attityd som kommer vara en otroligt viktig pjäs i vårt lagbygge för 2020", skriver man på sin hemsida.

Klart sen tidigare är att Elvira Gustafsson försvinner från klubben.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!