Det är positiva tongångar både från fotbollsklubbar och politiker, som gemensamt varit och besökt anläggningen.
– Vi var inbjudna av idrottsföreningarna till ett första möte. Det verkar väldigt intressant. Ägarna är ute efter att ställa om verksamheten och vi behöver vara öppna för nya samarbeten med de ekonomiska utmaningar som finns och kunna arbeta i nya format, säger Kristina Eriksson (KD), ordförande i upplevelsenämnden.
Hon ser en stor fördel med att kunna använda en redan befintlig anläggning till ett nytt ändamål.
– Det behövs ju ingen bygglovsprocess till exempel, säger hon.
Kristina Eriksson säger att hon och nämnden vill ha ett nära samarbete med föreningslivet och tar bygget av Skateparken som exempel.
– Där tipsade vi om allmänna arvsfonden och kommunen gick in med tre miljoner, säger hon.
När WAP, som ett tag hade 70 hallar i Sverige, i februari ansökte om konkurs för hallen i Enköping och många andra, sa hallchefen Jesper Bärgård att han tror att det här kan vändas till något positivt.
Senaste padelbollen hos WAP i Enköping slogs den 9 mars, men Bärgård har förhoppningar om att en del av ytan ska vara anpassad för padel även i fortsättningen.
Tänker ni brett och har många olika intressenter just nu?
– Jag kan inte säga så mycket mer i dagsläget, men vi är inne på ett bra spår, säger han och hoppas kunna berätta mer inom kort.
Ungefär hälften av de totalt 5 800 kvadratmetrarna är däremot tänkt för annan verksamhet. Byggnadstekniska begränsningar gör att omkring 40 gånger 50 meter av ytan skulle kunna göras om till en fotbollshall.
– Det här är jättepositivt, säger Fanna BK:s ordförande Jeanette Andersen Kallin, som var med i gruppen som gjorde ett studiebesök vid WAP-hallen för att titta mer på förutsättningarna.
Hon syftar bland annat på samarbetet mellan föreningarna och kommunen för att hitta nya planer och lokaler.
– Det är ingen hemlighet att vi har det jättetufft. Det här är ett sätt att använda de möjligheter som finns och jag hoppas att samarbetet kan sträcka sig ännu längre och utvecklas ännu mer, säger hon.
– Det gäller att tänka lite utanför boxen och näringslivet måste också vara behjälpligt, säger Jeanette Andersen Kallin.
Att träna inomhus ute på verksamhetsområdet norr om E18 skulle främst inriktas på seniorspelarna i kommunen. Men det skulle samtidigt frigöra ytor för ungdomar mer centralt.
– När en sådan här möjlighet dyker upp känner vi att det i alla fall måste undersökas, säger Pelle Johansson, tidigare ordförande och idag styrelseledamot i ESK fotboll, som var med och bjöd in politikerna till mötet.
– Nu behöver man titta på det här och ta någon form av beslut. Det bör kunna göras inom ett par månader. Vi har letat efter lämpliga hallar tidigare, säger han.
Pelle Johansson menar att sådana beräkningar skulle kunna användas i framtiden, oavsett om det blir en fotbollshall här eller inte.
Verksamhetschefen för upplevelseförvaltningen, Jonas Nyström, poängterar att det är ett spännande projekt, men att det är i sin linda.
– Det är ännu bara visioner och lösa tankar. Det är lång väg till något konkret och realistiskt, sammanfattar han.
Parallellt med idén i Hagalund pågår processen inför beslutet att bygga en ny konstgräsplan i Enköping, sannolikt på Enavallens C-plan om tränings- och matchtider för ESK herr, ESK dam och EIS kan frigöras. Ett förslag finns att förbättra gräsytan på D-planen närmast bangolfbanan.