Håbo FF blev helt överkört

Håglöst, hopplöst och halvhjärtat. Det har ni Håbos tre nyckelord när de lämnade seriepremiären mot Franke i trean med 0–5 i bagaget.

Håbo föll igenom helt på Råby IP

Fotboll2018-04-14 17:00

– Totalt oacceptabelt. Vi var helt ointresserade av att spela. Har aldrig sett en håglösare insats i Håbo, sa den oerhört besvikne tränaren Eric Rode Olsen direkt efter slutsignal.

– Så här får det inte se ut. Hade jag kunnat göra tio byten hade jag gjort det, fortsatte han.

Det var lätt att förstå Håbotränarens besvikelse. För på Råby i Västerås fanns bara ett lag under lördagseftermiddagen. Franke var bättre på precis allt och det var betydligt närmare både åtta och nio hemmamål än att Håbo skulle fått in någon reducering.

Inledningsvis pekade dock inget på en genomklappning. Håbo hade visserligen noll och intet i anfallsväg men i de bakre regionerna såg det hyfsat stabilt ut.

Efter knappa halvtimmen kom dock västeråsarnas ledningsmål. Väl enkelt efter ett bolltapp fick Jonathan Radvogin fritt till höger och dunkade in bollen stenhårt.

Tvåan kom precis innan pausvilan. Det som trodde att Håbo skulle göra en uppryckning efter paus och verkligen försöka slita sig in i matchen blev besviken.

När Radvogin rullade in Frankes tredje mål i minut 48 hade hemmalaget redan skapat tre, fyra jättelägen.

– Hade jag kunnat gå härifrån vid 0–3 hade jag gjort det, suckade Rode Olsen.

Nu var det verkligen Franke för hela slanten. Hade de inte velat göra snygga mål med klackpassningar och annat inne i straffområdet hade det varit punkterat tidigt.

Nu kom fyran i 74:e och femman på straff tre minuter senare.

I 89:e minuten sköt Nik Ahmad Pour Kermanshahi Håbos första och enda skott på mål.

– Även om vi möter bra motstånd kan man kräva en hundraprocentig arbetsinsats. Men det var obefintligt idag, avslutade Rode Olsen.