Glöm första tolv - men stark andra halvlek i Eskilstuna

Glöm första tolv. Sedan gjorde ESK en riktigt stark insats på bortaplan mot division 2-laget IFK Eskilstuna.

0-3 efter tolv minuter. Det fick ESK-spelarna att ta en inofficiell timeout ute på planen och snacka igen vad som egentligen höll på att hända. Reaktionen efter det? Laget vann resten av matchen.

0-3 efter tolv minuter. Det fick ESK-spelarna att ta en inofficiell timeout ute på planen och snacka igen vad som egentligen höll på att hända. Reaktionen efter det? Laget vann resten av matchen.

Foto: Anders Liljestrand

Fotboll2022-03-27 18:38

Men vilken tung start. ESK hängde inte alls med när hemmalaget rullade upp snabbt längs kanterna, kortpassade och lämnade en övergiven Gustaf Persson. Tre gånger om.

– Tur att vi släppte till det här när det är träningsmatch och inte om två veckor. Det tar en kvart innan vi vaknar till och det har vi inte råd med. Vi är inte där mentalt, men vi jobbar från noll igen och gör ändå en helt okej första halvlek, säger tränaren Henrik Norrström.

0-3 efter tolv minuter. Då samlas laget i en ring, i mitten av egen planhalva. Och sedan kom kraften. Resten av matchen vann man faktiskt med 3-2.

Lagkaptenen Alexander Persson Njie förklarar förvandlingen.

– Det är lätta mål vi släppte till, men vi är bolltrygga och tror på oss själva.

Så enkelt? Ja, tydligen, för sedan hände något på planen.

En kvart senare skruvade han själv in en hörna, direkt i bortre, och efter 1-3-målet sköt Linus Zetterström högt och hårt som målvakten fick fingrarna på i sista stund. Mohamed Ibrahim hade läge att sätta den i tom bur från långt håll och Samuel Granlund hotade offensivt.

Men hemmalaget skulle få sista ordet innan paus och 1-4 istället för 2-3 var en lite kalldusch.

– Vi går ned oss lite grand i matchminut 60-65, men det är aldrig någon fara. Jag tycker att vi kontrollerar andra halvlek. Det blev en lite förändrad rollfördelning efter paus, för att skapa lite mer trygghet.

Det där att ni släpper in tre snabba, är det att ni inte är trygga i försvarsspelet när ni har ett nytt spelsystem till i år?

– Det är säkert en del i det. Det tar tid att sätta bitarna på plats. Det finns inget "så här har vi alltid gjort förut" ,men jag gillar verkligen reaktionen efter 3-0, det hade kunnat rulla i väg och man hade skitit i det. Det gjorde vi inte, det var lugnt och fint i halvtid och konstruktivt hela tiden, säger Norrström.

Alexander Persson Nije gjorde en mycket bra match.

– Vi flyttade ut Mohamed (Ibrahim) och så var det stängt på den kanten med han och Joel (Bernhardsson).

Och Samuel Granlund har alla chanser att bli publikfavorit med sitt slit?

– Ja, han gör ett jättebra jobb, kämpar kopiöst och det var synd att inte skottet i ribbans underkant fick sitta, var det inte inne förresten, undrar Norrström.

Matchfakta

Träningsmatch

IFK Eskilstuna-ESK 5-3 (4-1)

Målen, ESK: 1-3 Alexander Persson Njie, 2-4 Linus Zetterström (straff), 3-5 Rasmus Lindgren

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!