Fördel Leipzig och Frankfurt i Europa League

Heltysk final i Europa League? En hel del talar för det inför semifinalreturerna i nästa vecka. Både Leipzig och Frankfurt vann de inledande mötena.

Frankfurts Daichi Kamada jublar efter segermålet mot West Ham i semifinalen i Europa League.

Fotboll2022-04-28 23:01

Ansgar Knauff frälste Frankfurts fans med att skicka in tyskarnas ledningsmål redan i den första minuten på Londons olympiastadion. West Ham kom över chocken. Kurt Zouma nickade fram en frispark till Michail Antonio och så var det kvitterat.

Men West Ham hamnade på nytt i underläge när Daichi Kamada slog in en målvaktsretur i 54:e minuten. Ännu en kvittering kom inte, men nära var det några gånger och allra närmast på tilläggstid när Jarrod Bowen prickade ribban med en akrobatisk bakåtspark.

Emil Forsberg inledde på avbytarbänken när Leipzig tog emot Glasgow Rangers. Landslagsstjärnan kom in på planen med 20 minuter kvar av ordinarie tid och när matchen fortfarande var mållös.

Angelino skickade in segermålet (1–0) med fem minuter kvar.

Målkalas i Rotterdam

Kvällen bjöd även på semifinaler i Europa Conference League.

Feyenoord, med Patrik Wålemark på bänken, öste på mot Marseille hemma på De Kuip i Rotterdam. Cyriel Dessers och Luis Sinisterra fixade 2–0 inom tre minuter och innan 20 minuters spelats av matchen. Men sedan tog det stopp. Innan halvleken var över hade Marseille kvitterat (Bamba Dieng och Gerson).

Målkalaset fortsatte direkt i andra, med Dessers andra mål, segermålet till 3–2.

I mötet mellan Leicester och Roma var det länge fördel för italienarna. Lorenzo Pellegrini öppnade målskyttet i första halvlek men halvvägs in i den andra kvitterade Ademola Lookman.

Matchen slutade 1–1.