Femte raka utan seger - ny tung bortaförlust

ESK kammade noll mot Kvarnsveden, som vann hemma med matchens enda mål. Ett nytt tungt poängtapp och segern i premiären mot Sandviken är fortfarande den enda trepoängaren trots sex försök.

Här en bild från förlusten mot Stocksund i höstas. Förlusten mot Kvarnsveden på lördagen kändes säkert lika tung. Andreas Larsson i mitten fick förtroendet att vara lagkapten, medan Mohammed Ibrahim till vänster fortfarande är skadad, och Joel Bernhardsson till höger på bilden är avstängd efter utvisningen i den förra omgången.

Fotboll2021-07-04 10:11

De knappa hundra i publiken fick se ett spelövertag av gästerna före paus, men det var mållöst i halvtidsvilan.

Efter paus var det, enligt rapporterna, ESK som skapade de vassaste chanserna men då hade hemmalaget redan gjort 1-0 och något mer mål blev det inte.

Segermålet av nyss inbytte Jonathan Forsberg innebär att Kvarnsveden, som hade krisstämpel efter förra säsongen och var nära att inte komma till spel på den här nivån, nu är ett stabilt mittenlag med tio poäng. ESK står kvar på sina fem, men det saknades inte chanser att få med sig åtminstone en pinne från Dalarna.

"Efter målet inleddes en massiv press av gästerna och när Kvarnsveden dessutom föll allt djupare på egen planhalva så blev det bitvis ordentligt nervigt mot slutet", rapporterar DT:s reporter Kristian Bågefeldt från matchen.

– Det är otroligt tungt just nu, sammanfattar ESK-tränaren Mikael Lindqvist.

Han tycker inte att hans lag fick med sig någonting, trots spelövertaget och flera klara målchanser.

Dessutom menar han att man blev bestulen på en solklar straff när Alan Naib kapades innanför straffområdet.