Fanna närmar sig formen inför seriepremiären

Fanna BK mötte kvalificerat motstånd i Eskilstuna och kom hem till Enköping med flera bra svar till säsongspremiären som bara är några veckor bort.

Johan Eriksson, anfallare, Fanna BK.

Johan Eriksson, anfallare, Fanna BK.

Foto: Anders Liljestrand

Fotboll2024-03-17 20:00

Under söndagseftermiddagen mötte Fanna Syrianska Eskilstuna på bortaplan. Syrianska spelar kommande säsong i division 3. Enköpingslaget i division 4. Fannas tränare Izuchukwu Emeh var mycket nöjd med sitt lag som vände 1–0 till en 1–3-seger.

– När man möter ett division 3-lag väntar sig de flesta att de ska vinna men vi hade inget att förlora. Det handlar om att ha rätt mentalitet och att spela när vi får chansen. Det fungerade perfekt idag och jag är väldigt nöjd med matchen, säger Izuchukwu Emeh.

Enligt Fannatränaren var det en laginsats som gjorde det möjligt att slå Syrianska. Men han medger att forwarden Johan Erikssons insats i matchen sticker ut.

– Johan Eriksson spelade som ensam forward i första halvlek. Sen justerade jag lite med byten till andra halvlek och han fick komma ner i en nummer 10-roll. Defensivt var han perfekt och offensivt sprang han otroligt mycket. Han täcker stora ytor och gör mål. Men med det sagt är det en laginsats som får det att fungera.

Det är bara en träningsmatch kvar innan seriepremiären. Är ni redo för seriestart?

– Man vill alltid att säsongen ska dra igång. Men vi har saker att förbättra fortfarande. Vi har spelare som är på gång tillbaka från skador. Men det är fint att se övriga spelare göra den prestationen som de gör idag. Det finns inga spelare som är garanterade en plats i laget. Presterar du på träning och på match så finns alltid möjligheten att spela. Vi kommer närmare formen men vi är inte riktigt där än.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!