Ett Håbo-lag med i toppen

Håbo FF befinner sig som bekant på Gothia Cup i Göteborg. Efter de inledande omgångarna kan man konstatera att det är blandad kompott för lagen.

Gothia Cup. Håbo-lagen har blandat och gett i inledningen av Gothia Cup. Bäst har lag F13 gått.

Fotboll2017-07-18 14:42

Bäst går det för laget i F13. Man inledde under måndagen mot det tyska laget SC Alstertal-Langenhorn, vilken slutade 0-0.

– Det var lite besvikna tjejer efter matchen. Vi var väldigt nära en seger, även om tjejerna var nervösa inledningsvis och tyskorna skapade de första chanserna, säger tränare Magnus Eivhammar.

Tjejerna i Håbo jobbade sig därefter in i matchen, och bland annat var Elvira Myhren ytterst nära att ge sitt lag ledningen, men målvakten i Alstertal-Langenhorn stod för en fin parad.

I gruppspelets andra omgång mötte man under tisdagen svenska IFK Fjärås. Efter att Fjärås tagit ledningen kunde dock Håbo kvittera i sista minuten och fick med sig oavgjort. Med det ligger man i skrivande stund på andraplats i gruppen.

Tyngre har det gått för de andra lagen.

P15-laget gick på en rejäl mina mot norska Nordhordland BK 1 när man förslorade med hela 6-0. Under tisdag eftermiddag kom även ytterligare en förlust mot det italienska laget Calcio Chieri med 4-1, efter att Håbos Marcus Thörnberg gjort lagets enda mål.

Tjejerna i F14 har också haft det tungt. I första matchen föll man med 3-1 mot FC Kuusysi från Finland.

– De började bra och gjorde mål redan efter 6 minuter. Men sammanlagt tycker jag inte att resultatet speglar matchen riktigt, säger tränare Mats Gredemyr.

Håbos mål gjordes av Elvira Langvardt Hallin.

Därefter har man mött isländska Breidablik 1, där det blev en klar förlust med 7-0, innan man fick sin första poäng när man spelade 0-0 mot Gefle IF 1 under tisdagen.

För alla lag återstår nu en match i gruppspelet som avgörs på onsdag.