ESK-backen Mattias bäst i ligan – hyllar lagkamraterna

Sedan övergången till Enköpings SK har det mesta stämt för både Mattias Özgün och laget. Nu prisas ESK-backen för sina insatser.
– Det betyder såklart mycket. Det är ett kvitto på att man gör det bra och är där för laget, säger han.

Mattias Özgün, ESK, prisas som årets försvarare i division 2 norra Svealand.

Mattias Özgün, ESK, prisas som årets försvarare i division 2 norra Svealand.

Foto: Anders Hallman

Fotboll2024-10-17 19:00

Efter sejourer i Elfsborg och Skiljebo landade Mattias Özgün i ESK inför säsongen 2024. I Enköping har backen frodats och varit en viktig kugge i lagbygget som burit hela vägen till ett division 1-kval.

Prestationerna från Mattias Özgüns sida har inte gått obemärkt förbi. Nu har han utsetts till årets försvarare i division 2 norra Svealand av spelbolaget Unibet. ESK-backen själv menar att utmärkelsen grundar sig i att Enköping gjort en stark säsong som nykomlingar i division 2.

– Jag skulle inte säga att det var väntat. Jag känner att jag gjort det bra, men det har också gått väldigt bra för laget. Det har nog hjälpt mig att bli nominerad. Det är inget jag går runt och tänker på, det är bara ett kvitto på att man hjälper laget. 

Varför får du den här utmärkelsen nu, tror du?

– Det har nog mycket att göra med laget. Vi ligger tvåa i serien och ska spela kval. Jag har fantastiska lagkamrater och tränare som har hjälpt mig att prestera på topp. Jag har mått bra i den här klubben och det syns på planen. 

Hur har övergången till Enköping varit?

– Superbra! Jag blev välkomnad direkt när jag kom hit och de tog hand om mig. Jag lyckades ta en plats direkt och det har inte varit några konstigheter sen dess. Jag kom hit för att vinna matcher och det är vad vi har gjort i år. Alla runt klubben har haft samma mål. Det har passat mig jättebra, summerar Mattias Özgün.

Årets spelare

Unibet2:an året utser Sveriges bästa spelare i herrfotbollens division 2. I ESK:s serie division 2 norra Svealand prisas följande spelare:

Bästa målvakt: Peter Rosendal – Falu BS 

Bästa back: Mattias Özgün – Enköpings SK 

Bästa mittfältare: Anthony Wambani – FC Arlanda 

Bästa anfallare: Emil Hodin - FC Gute 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!