ESK-spelaren klar för Superettan

Enköpings SK har lyckats få ut en talang i fotbollssverige. Den unge backen Kevin Rodeblad Lowe, 19, är klar för tre år med Jönsköping Södra.

Kevin Rodeblad är klar för spel i Superettanlaget Jönköping södra.

Kevin Rodeblad är klar för spel i Superettanlaget Jönköping södra.

Foto: Robin Widing

Fotboll2019-11-28 09:24

Kevin Rodeblad Lowe kom till Enköpings SK en kort bit in på förra säsongen och gjorde ganska omgående avtryck, trots att han innan han kom till klubben gått igenom en käkoperation.

Nu står det klart att han lämnar klubben för spel i Superettan med Jönköping Södra. Den unge backen har skrivit på för tre år med klubben.

– Jag var nere och tränade med dem redan under sommaruppehållet som var och jag tror att jag gjorde ett ganska bra intryck på dem då. Sen tror jag de var och såg ett par matcher med ESK. Känns hur som helst väldigt kul och det är ett efterlängtat steg, säger Kevin Rodeblad Lowe.

Han betonar att han är tacksam för att ESK gav honom chansen i våras. Det var inte något som var garanterat.

– Det var en väldigt lärorik säsong, min första inom seniorfotboll. Kom till klubben efter en käkoperation och efter att ha tappat 14 kilo på grund av att jag inte kunnat äta vanlig mat eller träna. Så jag är otroligt tacksam för att de gav mig chansen.

Nu väntar alltså tre år i Superettan.

– Vi drar igång i januari, men jag tror att mina chanser är goda att ta en plats – jag tror på mina förmågor. Sen är sånt upp till tränaren såklart. Men det känns kul, klubben har gett ett professionellt intryck.

Ett kontrakt är skrivet på tre år känns som att de redan har förtroende.

– Absolut. Känns jättekul att de tror på mig och ger mig chansen att bli den bäste spelare jag kan bli för dem, säger Rodeblad Lowe.

Rodeblad kom till ESK under den föregående säsongen.
Rodeblad kom till ESK under den föregående säsongen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!