ESK lunchspelade mot Malaga i Spanien: "Toppklass"

Henrik Norrström imponeras av både motståndet och träningsförutsättningarna på den spanska solkusten.

ESK Träningsspelade mot Malaga City FC under lägret i Spanien.

ESK Träningsspelade mot Malaga City FC under lägret i Spanien.

Foto: Privat

Fotboll2024-03-05 15:41

Vid lunchtid spelade ESK:s fotbollsherrar mot det spanska laget Malaga City. Mötet var en del av Enköpingslagets träningsläger på i Spanien och tränaren Henrik Norrström var mycket nöjd med matchningen som laget fick.

– Vi möter ett bra motstånd. Vi får verkligen bekänna färg. Det blev det en väldigt bra matchning för oss. Vi får verkligen jobba med delarna som vi pratat om innan.  Vi hade lagt ganska mycket fokus på vårat försvarsspel. Dem vi möter som är tillräckligt bra för att straffa oss när vi inte riktigt är på plats, summerar Henrik Norrström.

Matchen slutade 1-2 till ESK. Det blir inga fler matcher innan flyget går hem till Sverige på torsdag. Henrik Norrström berättar att matchen idag var unik på det viset att man fått chansen att träna så pass mycket innan man sparkade av mötet med Malaga City.

– Det är inte ofta man ställer ett lag på benen där man fått ihop fyra träningspass de senaste två dagarna. Det är inte optimala förutsättningar rent fysiskt för att prestera på match, men vi har fått en jäkligt bra boost. Både för att bygga gruppen och taktiskt.

Under de senaste dagarna har EP:s läsare kunnat följa ESK:s träningsläger på eposten.se. ESK-tränaren menar att resan varit en riktig fullträff så här långt där man fått chans att träna med bra förutsättningar.

– Det har varit toppklass! Vi har toppat det med att ha lite tur med vädret. Anläggningarna är magiskt bra med enorma gräsytor. Det är verkligen ingenting att klaga på. Vi har haft förutsättningarna för att göra något riktigt bra, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!