Tre dagar till premiären: ESK lånar allsvensk spelare

ESK har länge sökt offensiv förstärkning. Nu står det klart att allsvenske mittfältaren Emil Özkan lånas ut från IK SIrius i ett nytt samarbetsavtal mellan ESK och Sirius. Özkan ansluter till Enköpingsklubben omgående och är spelklar till fredagens seriepremiär mot Gute.

Sirius Emil Özkan ingår som första spelare i det nya samarbetsavtalet mellan ESK och allsvenska Sirius.

Sirius Emil Özkan ingår som första spelare i det nya samarbetsavtalet mellan ESK och allsvenska Sirius.

Foto: Tobias Sterner

Fotboll2024-03-26 10:00

20-årige Emil Özkan (född 2003) hoppade in i Sirius allsvenska genrep mot Brage i lördags, och skrev så sent som 2022 ett nytt femårsavtal med den allsvenska klubben. 

Nu står det klart att Özkan ingår, som ett av namnen i ett så kallat fotbollsutvecklande samarbetsavtal, mellan ESK och Sirius. Özkan lånas ut till ESK fram till sommaren, till att börja med.

– Vi är otroligt glada över det här. Vi har jobbat för det här sedan november, och jobbat fram det här tillsammans med Sirius chef för herrlaget, Jonathan Ederström, säger ESK:s sportchef Pelle Johansson. 

Avtalet fungerar i praktiken så att ett visst antal namn i Sirius sätts upp på en lista, och kan gå fritt mellan föreningarna under säsong. Begränsningen ligger i att spelarna får vara upp till 22 år gamla. 

– Vår stora förhoppning är att det här samarbetet ska bära frukt över hela 2024 och helst fortsätta även över 2025 med allt vad det innebär. Vi är jätteglada att få vara en samarbetspartner till ett allsvenskt fotbollslag, säger Pelle Johansson. 

I Emil Özkan får ESK en offensivt lagd mittfältare som är fotbollsfostrad i Uppsala-Kurd och gjorde sin allsvenska debut i Sirius match mot Varberg i april 2023. 

– Som vi har letat efter den här typen av spelare. Det har inte varit lätt. Men nu är vi väldigt glada att det här har gått i lås, säger Pelle Johansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!