En poäng för ESK mot tabelltrean

Stark insats av ESK:s damer men det räckte inte till tre poäng mot Östervåla IF. 2-2 på Korsängen.

Klara Friberg i ESK var stark i närkamperna och vann mycket boll.

Fotboll2021-10-16 17:20

ESK inledde matchen starkt på konstgräset på Korsängen. Det skapades chanser från många fötter, Stina Roswall hade bland annat ett friläge. Det var ESK som förde matchen de första 25 minuterna och de fick utdelning efter en kvart när Ida Ackelman kunde slå in 1-0 målet.

ESK hade bud på flera mål men lyckades inte sätta dit den. Istället var det gästerna från Östervåla som jobbat sig in lite i matchen och fick en straff i den 36:e spelminuten där Östervålas Madelen Lindström slog upp den i det högra krysset otagbart för ESK:s målvakt Agnes Vilén. Två minuter senare tog Östervåla ledningen på ett omställningsspel.

I det andra halvleken var det ESK som började lika bra som de började matchen. De låg på för att göra ett kvitteringsmål och hade flera lägen, de försökte och försökte och till slut kom det genom Stina Roswall. Det blev dramatiskt i slutminuterna när ESK även gick för ett segermål, i kontring hade Östervåla ett stolpskott.

– Vi gör en bra andra halvlek framför allt inställningen, vi jobbar och sliter och försöker spela boll. Spelmässigt gör vi en helt okej match och vi är nöjda med poängen, säger ESK:s tränare Mattias Hemlin efter matchen.

Matchfakta

Division 2 Mellersta Svealand

ESK - Östervåla  2-2(1-2) 1-0 (16) Ida Ackelman, 1-1 (36) Straffmål Madelen Lindström, 1-2 (38) Johanna Hasbo, 2-2 (83) Stina Roswall.