"En direkt svag första halvlek"

En testspelare, en svag första halvlek och många som kan bättre. ESK föll med 3-0 (1-0) mot Trosa/Vagnhärad i lördagens träningsmatch på Korsängen.

Division 2-laget Trosa/Vagnhärad blev för svårt och vann med 3-0 på Korsängen. Här försöker testspelaren Christ Lionel bryta ett gästande anfall.

Division 2-laget Trosa/Vagnhärad blev för svårt och vann med 3-0 på Korsängen. Här försöker testspelaren Christ Lionel bryta ett gästande anfall.

Foto: Anders Liljestrand

Fotboll2022-03-12 21:15

Division 2-laget Trosa/Vagnhärad, där Mahmoud Messaoudi, startade på topp. Han spelade ju förra året i ESK, men var utlånad till Fanna BK delar av säsongen.

Han var för övrigt inblandad i en av matchens första farligheter, men Gustaf Persson, tillbaka i ESK-kassen, hann före. Henrik Johansson ersatte Persson i den andra halvleken som var uppgjort på förhand.

– Jag vet inte om 3-0 direkt speglar matchbilden, men vi gjorde en direkt svag första halvlek där det inte var påställt alls. Vi slår bort många bollar, säger ESK-tränaren Henrik Norrström som är missnöjd med mycket vid sidan av tempo och passningssäkerheten.

Spelarkritik då, någon som utmärkte sig?

– Ingen alls i den första halvleken. Det blev lite bättre i andra. Linus Zetterström kom in och gjorde det bra, men alla kan bättre.

En ny testspelare, som är i Sverige och letar ny klubb, presenterade sig från start ute på högerkanten i ESK.

– Det är Christ Lionel, som spelar i den portugisiska fjärdedivisionen. Han har också varit i Kroatien, förklarar Norrström.

Blir han kvar?

– Vi fortsätter kommunikationen om honom, han kanske inte utmärkte sig så mycket idag, men det var det å andra sidan ingen som gjorde. Vi får se hur det blir.

Hur många av spelarna från lördagen är uttagna att spela söndagsmatchen mot Håbo FF?

– Geraud Hassane Djotodia är en av dem, sedan Axel Lindgren, Eric Johansson, Elis Persson och Elias Lövgren Östman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!