Fanna tillbaka i division tre

Det räckte med en säsong i division fyra. Fanna är tillbaka i division tre. Storsegern med 4-0 över Bälinge säkrade avancemanget. "Det känns som att vi hör hemma i trean", säger Fannas nyckelspelare Andreas "Tosse" Swärdh.

Fannajubel efter att seriesegern är klar.

Fannajubel efter att seriesegern är klar.

Foto: Thomas Lindblom

Fotboll2024-09-22 14:57

Det var aldrig något snack. Med säsongens 19:e seger säkrade Fanna seriesegern hemma på Fanna IP, dessutom med en match kvar av säsongen. Nu väntar åter spel i division tre.

Nyckelspelaren Andreas "Tosse" Swärdh satte ledningsbollen i första halvlek, och när årets skyttekung Johan Eriksson gjorde två raka mål fram till 3-0 så var Bälinge ett slaget lag. Eriksson 29:e och 30:e mål för säsongen för övrigt. Det sista målet nickades in av rutinerade Markus Hammartång via en Bälingespelare. 

– Det hade kunnat stå 5-0 i paus redan, men vi fick inte in bollen. I andra trummar vi på för att få in en boll och då rullar det vår väg, säger Andreas "Tosse" Swärdh. 

"Tosse" gladdes över triumfen. Hans andra serieseger i division fyra med Fanna. 

– Det känns bra. Det känns som att vi hör hemma i trean. Jag visste att vi skulle vara med i toppen, och har varit så hela vägen och vi har gjort det bra i slutet och kunde hålla undan, säger "Tosse" Swärdh. 

Hur ska då Fanna göra för att etablera sig i trean? 

– Först och främst måste vi få en lite bredare trupp. Det är en del skavanker och det är alltid lite avstängningar och så, säger Andreas "Tosse" Swärdh. 

Och för hans egen del, så verkar det bli fortsatt satsning även i trean. 

– Det är bara roligt, vi har ett bra lag och det är en fantastisk grupp som jobbar hårt tillsammans, säger han. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!