Daniel tillbaka för provspel: Med mot Sirius på måndag

Daniel Norrby lämnade ESK som 16-åring. Fem år senare är han tillbaka som provspelare en sen novemberkväll på Korsängen.

Daniel Norrby var en av fem provspelare på träningen i onsdags och ska enligt planerna spela mot Sirius U19 på måndag kväll i Uppsala.

Daniel Norrby var en av fem provspelare på träningen i onsdags och ska enligt planerna spela mot Sirius U19 på måndag kväll i Uppsala.

Foto: Anders Liljestrand

Fotboll2023-11-09 11:00

Då, i slutet av ungdomsfotbollsåren, fortsatte han i Sirius Akademi. Där blev det ett 20-tal matcher i P19-allsvenskan innan han spelade seniorfotboll i GUSK. Det blev totalt tio mål på 13 matcher där innan division 1-laget Motala AIF ville ha hans tjänster 2022. 

På Korsängen är det första träningen efter uppehållet och stark betoning på spelövningar. Daniel Norrby är en av fem provspelare på träningen, tillsammans med en större del av förra årets trupp.

Tillbaka i Enköping nu...

– Ja, det var en bra stämning och ett bra välkomnande, säger Daniel Norrby till EP när han lunkar av planen.

Beskriv dig själv?

– En snabb forward som springer mycket i djupled, en bra avslutare.

Lite av det vi sett prov på ute på planen.

Lite "släkten är värst"-kuriosa: Daniel Norrby var en bidragande orsak till att ESK åkte ur division 2 för två år sedan. Den målfarlige forwarden gjorde två av de fyra hemmamålen på Löten när laget slog ESK med 4-2 i den kyliga sista omgången första advent-helgen 2021. Visserligen en klen tröst, även GUSK åkte ju ur.

Nu är ESK tillbaka (GUSK missade kvalet mot Forsbacka och spelar vidare i trean), kanske med Daniel Norrby i laget.

Vi får se dig i matchen mot Sirius U på måndag...?

– Ja, precis. Kul. Det ska bli roligt att träffa många ansikten man känner igen, säger han.

Efter halva säsongen i Motala och totalt nio matcher lånades han ut till Örebrolaget Karlslund IF, som åkte ur södra Svealandstvåan.

Youssef El Mariji, en 24-årig fransman som enligt uppgift senast spelade i spanska tredjeligan, Spånga IS-spelaren Emil Bajra (på planen när ESK spelade hem seriesegern i tredje omgången från slutet), Louis Souffo, portugis med spel bland annat i Skellefteå FF förra säsongen samt Gustav Löfving Svensson, en 23-åring som senast spelade i IFK Uppsala var övriga provspelare.

Enligt klubben är det meningen att alla fem ska vara med mot Sirius U19 på Studenternas 20.00 på måndag kväll.

Laget har ytterligare en träningsmatch inplanerad, även om datum och spelplan inte är spikade än. Men ESK-tränaren Henrik Norrström säger att man möter Djurgårdens U19, preliminärt 8 eller 10 december.

Enligt ESK-ledningen pågår förhandlingar med alla spelare som var med före uppehållet. Klart är dock att Patrick Lundemo inte fortsätter, vid sidan av Johan Lindgren som redan aviserat att han flyttat hem och spelar med Avesta AIK.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!