Betygen på alla lag i halvtid

Med start idag är det dags för magister Hallman att dela ut terminsbetyg (och höstprognoser) till våra 24 fotbollslag.

Vem vinner? Tar Nordia eller Fanna 2 hem kampen i sjuan?

Vem vinner? Tar Nordia eller Fanna 2 hem kampen i sjuan?

Foto: Anders Forngren

Fotboll2017-07-14 14:55

Vilka har skött sig, vilka ska placeras i skamvrån? Nu kommer betygen för våren. Vi har haft hela 24 seniorlag i seriespel och samtliga kommer bedömas.

Svårast att betygsätta är naturligtvis våra ”2-lag” där det har varit svårt att veta vilka förutsättningar som funnits och dessa har även förändrats kraftigt mellan matcher. Men samtidigt fanns det ändå någon form av förväntning och agenda för lagen innan seriestart. Totalt sett är resultatet naturligtvis den viktigaste faktorn men även annat har tagits med i beräkningen vid betygsättningen.

Betygen delas ut från A-F. Exempelvis A= Fantastiskt insats. Har överträffat alla förväntningar, både egna och våra. E= Godkänt. Men har i viss mån inte klarat förväntningarna.

Avslutningsvis kommer en kort höstprognos för respektive lag. Vi börjar med åttan och sjuan idag. Resterande lag kommer inom kort.

Åttan

Örsundsbro SK: (8:a i tabellen, Betyg E)

Hela klubben är ett beundransvärt initiativ som självklart haft det svårt rent spelmässigt. Men det finns viktigare saker än resultat och förutsättningarna har inte varit de bästa. Därför blir det inte underkänt trots allt.

Skyttekung: Mohammad Mustafai 3 mål.

Höstprognos:

Har redan lämnat en Walk Over. Jag hoppas att jag har fel men tror inte laget överlever säsongen.

FC Kraftleden: (3:a, C)

Hänger med i toppen men har fyra poäng upp till Persien i topp. Har bara förlorat en match så laget förtjänar ett gott betyg trots att truppen med division 8-mått mätt innehåller flera högkvalitativa spelare.

Skyttekung: Robin Manske, 8 mål

Höstprognos:

Av erfarenhet kan mycket hända i de lägre serierna. spelare kommer och går men jag tror inte Kraftleden når till serievinst. Men en andraplats, som jag tror Kraftleden kommer knipa, kan vara viktig då det historiskt brukar bli lag som blir uppflyttade på grund av hopslagningar och urdragningar högre upp i seriesystemet.

Nordia 2: (7:a, E)

Har inte imponerat resultatmässigt och ligger i botten. Men det här gör att alla Nordia får speltid vilket är gott nog.

Skyttekung: Nasir Rezai, 5 mål

Höstprognos:

Kommer högst sannolikt ligga kvar på den position man har nu i serien. Varken mer eller mindre.

Sjuan:

Åsunda: (10:a, E)

Inledde med seger och det såg riktigt hoppfullt ut, även spelmässigt. Men sedan har det gått tyngre och förlusterna har radats upp (bara en oavgjord sedan premiären). Låg klart i gränslandet för underkänt betyg.

Skyttekung: Saffiullah Sabet, 4 mål

Höstprognos:

Måste helt enkelt öka kvalitén under hösten. Knivsta 2 precis före Åsunda i tabellen har lämnat en Walk Over. Blir det räddningsplankan? Det tror åtminstone jag.

Nordia: (1:a, B)

Vann åttan i fjol och fortsätter på den inslagna vägen även i sjuan. Leder serien (dock med en match mer än konkurrenterna). Har kryssat lite för mycket för att det ska vara riktigt hälsosamt. Har dock en stark och stabil trupp med division 7- mått mätt.

Skyttekung: Joakim Sundblad, 8 mål

Höstprognos:

Nordia har inlett sin resa tillbaka till de högre divisionerna och kommer ha att ha ett lag i division 6 2018.

Lagunda (7:a, D)

Avslutade våren svagt (förlorade tre av de fyra sista matcherna) och tappade därmed toppkänningen laget hade innan. De flesta trodde nog laget skulle finnas lite högre i tabellen, speciellt efter en stark inledning. Nära E-betyget.

Skyttekung: Johannes Hagman, 4 mål.

Höstprognos:

Kommer klättra i tabellen men inte tillräckligt för att hamna i någon toppstrid. Lagunda kommer befinna sig i ingenmansland hela hösten.

Fanna 2 (3:a, C)

Alla ”2”-lag är svåra att bedöma. Fanna är trots allt ett av lagen som har den mest stabila truppen, både till spel och numerär. Det räcker långt. Har bara förlorat en enda match vilket är imponerade.

Skyttekung: Edvin Pettersson, 13 mål

Höstprognos:

Kommer hänga med i toppen hela vägen. Klara sig Fannatruppen (båda lagen) från skador och annat som håller spelare borta från träningar och matcher kommer de vara med och fightas om seriesegern till mållinjen.

Fjärdhundra (7:a, D)

Fick sent en extraplats i sjuan vilket gjorde att förutsättningarna var ganska skrala för laget. Och under de första omgångarna hade laget väldigt svårt att mäta sig med motståndet. Men ju längre serien led varvade Fjärdhundra upp och visade att de har i serien att göra.

Skyttekung: Nouri Hamid, 4 mål.

Höstprognos:

Kan laget fortsätta som de gjorde precis innan uppehållet ska det inte vara några problem att klara kontrakt. Fjärdhundra kommer spela i sjuan nästa år också.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!