Asoro frälste Djurgården på tilläggstid

Det såg ut som att Djurgården skulle tappa poäng på nytt i Europa Conference League. Men på tilläggstid höll sig inbytte Joel Asoro framme och stötte in matchavgörande 3–2-målet hemma mot Molde.

Djurgårdens Joel Asoro firar sitt avgörande 3–2-mål mot Molde.

Fotboll2022-09-15 20:45

Efter knappa timmen spelad på Tele2 arena trodde nog ingen att det skulle bli så dramatiskt som det till slut blev. Då hade Djurgården vänt 0–1 till 2–1 – genom Amadou Doumbouya och Emmanuel Banda i början på den andra halvleken – och dessutom fått möjligheten att spela elva mot tio sedan gästernas målskytt David Fofana fått sin andra varning i matchen.

Molde kom dock tillbaka och kvitterade i den 77:e minuten och var dessutom närmast segermålet fram till dess att Asoro frälste hemmalaget i slutskedet.

"Var lite jobbigt"

För hjälten själv kändes målet som något av en revansch.

– Jag gjorde några felpassningar så jag kände att jag kom in i matchen tungt, det var lite jobbigt. Och det var även jag som orsakade deras 2–2-mål så det var i alla fall skönt att jag fick in den, sade han i Viaplays sändning.

Anfallaren erkände att han känt sig frustrerad över den fyra matcher långa måltorkan som nu tog slut. 23-åringen var heller inte särskilt nedslagen av att inleda matchen på bänken.

– Vi vann i dag så jag har inget att gnälla över, sade Asoro.

Djurgården står nu på fyra inspelade poäng och ligger tvåa endast i kraft av sämre målskillnad än Gent, som under kvällen besegrade Shamrock Rovers med 3–0 på hemmaplan.

I nästa omgång, den 6 oktober – det väntar ett två veckor långt uppehåll för Nations League-spel – åker Djurgården till Belgien för att spela en tidig gruppfinal mot just Gent.