– En enormt stark start och en stark avslutning och där emellan vill man helst glömma, säger Henrik Törnblom, tränare för Wallby och förbundskapten för landslaget och fortsätter:

– Säsongen har varit väldigt omtumlande. Vi startade riktigt bra, var nästan överlägsna de första tävlingarna, sen kom vi in i nån fas som vi inte riktigt förstår – sämsta resultaten på många år. Vad det berodde på vet vi inte. Men tack vare starten och avslutningen så vann vi elitserien, och till slut i den sista SM-tävlingen så tog vi oss samman och fick ihop det igen, precis som i de första tävlingarna – det var verkligen upp och ner.

Årets bästa prestation?

Artikelbild

| Säsongen har varit lite upp och ner, men medaljerna har ändå rullat in.

– Det var att vi tog SM-guldet i 600 kilo till slut. Kanske inte själva SM-guldet, men på sättet vi reser oss på, med tanke på mitten av säsongen. Prestationen att komma tillbaka när det väl gäller. Det är framför allt den största prestationen hur vi tog SM-guldet och den resa vi gjorde.

Vad ser ni fram emot nästa säsong?

– Det ser väldigt ljust ut, förhoppningsvis får vi in nya damer, och fortsätter att bygga dam- och mix-laget som vi ändå har haft fokus på de senaste två åren. Och givetvis fortsätta och utveckla herrsidan.

– Vi lyckades ändå bli årets herrklubb, trots dåliga resultat i våra ögon. Sen blir man lite bortskämd. Dåliga resultat för oss är en tredje plats, i dagens läge, så det är väl inte så dåligt. Vi vet var vi vill vara, det är den måttstocken man går efter, säger Henrik Törnblom.