Verstappen överlägsen i säsongsstarten

Formel 1-säsongen har tjuvstartat med testkörning i Bahrain. Regerande världsmästaren Max Verstappen visade att han blir att räkna med i år igen med snabbaste varvtiden.

Max Verstappen var klart snabbast på testvarven i Bahrain.

Max Verstappen var klart snabbast på testvarven i Bahrain.

Foto: Frank Augstein/AP/TT

Formel 12023-02-23 20:18

Nästa helg drar F1-cirkusen i gång på allvar med årets första grand prix i Bahrain. Men redan nu är stallen på plats i kungadömet för försäsongstester.

Och de som hoppas på mer spänning än under fjolåret där Max Verstappen var överlägsen i sin Red Bull lär ha blivit gruvligt besvikna över vad de fick se.

Nederländaren var nämligen klart snabbast runt Bahrain International Circuit, nästan 0,3 sekunder före Aston Martins Fernando Alonso på andra plats.

Bland Red Bulls troliga utmanare slutade Ferrariföraren Carlos Sainz trea medan det inte blev bättre än en sjätteplats för Mercedes Lewis Hamilton.

Några stora regeländringar har inte genomförts i år, olikt fjolårssäsongen där exempelvis Mercedes hade stora problem med de nya bestämmelserna.

Därför tillåts stallen endast tre testdagar med enbart en bil per stall, jämfört med i fjol då de hade sex dagar på sig.

Bahrains grand prix inleder formel 1-säsongen med träningsvarv nästa fredag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!